Comunicat de PresăPartidul Naţional Liberal a iniţiat acum câteva luni un proiect de HCJ pentru demiterea vicepreşedintelui PSD al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Flavius Nedelcea.
În Expunerea de motive am prezentat presei şi consilierilor judeţeni argumente serioase şi cauzele tehnice ale unui demers atât de urgent şi necesar.
În baza dispozițiilor președintelui PSD al CJ CS, Silviu Hurduzeu, precum și a celor rezultate din organizarea instituțiilor subordonate, vicepreședintelui Flavius Nedelcea i-au fost delegate atribuțiile de coordonare, control și, implicit, responsabilitatea în coordonarea mai multor instituţii importante din subordinea Consiliului Județean, sau la care Consiliul Judeţean este membru/acționar/asociat.
Majoritatea structurilor coordonate au înregistrat deficienţe majore de management, furnizarea de servicii mediocre către cetățeni şi o imagine negativă în faţa tuturor cetăţenilor din judeţ.
Structurile cu cele mai grave probleme sunt SC AQUACARAȘ SA și Direcția de Drumuri Județene.
În ceea ce privește SC AQUACARAȘ SA, deși a participat la toate ședințele Consiliului de Administrație sau ale Adunării Generale ale Acționarilor, Nedelcea nu a prezentat Consiliului Județean o analiză a situației dezastruoase în care se găsește societatea, nu o propus măsuri concrete pe care să le ia Consiliul în calitate de reprezentant al acționarului majoritar care este județul Caraș-Severin.
Astfel:
-societatea are datorii de peste 60 milioane de lei, sursa acestora fiind în unele cazuri incertă sau cheltuielile fiind inoportune;
-societatea este în pericol să piardă finanțarea pe POIM în cuantum de peste 130 de milioane de euro;
-contractele de lucrări sunt în stadii incipiente sau cu întârzieri majore, toate orașele invocând calitatea deficitară a lucrărilor;
-sunt probleme grave de management, cu funcții de manageri suspendate sau ocupate prin delegare, subiectivismul deciziilor fiind evident;
-politica de resurse umane este deficitară, atât în ceea ce privește concedierile/angajările, cât și salarizarea.
Referitor la Direcția de Drumuri Județene, starea execrabilă a drumurilor județene nu mai necesită niciun comentariu, aceasta fiind în primul rând cunoscută și suportată cotidian de către toți locuitorii județului, dar și din presă și de pe rețelele de socializare.
Principala culpă care i se poate imputa dlui vicepreședinte este aceea că nu a identificat surse de nișă pentru finanțarea reabilitării/refacerii drumurilor județene, totul reducându-se la repartizarea sumelor de la bugetul de stat primite cu această destinație.
De asemenea, considerăm că este principalul responsabil de proasta calitate a lucrărilor de întreținere/reparații/reabilitare a drumurilor județene, lucrări care, în majoritatea cazurilor, rezistă până la prima ploaie sau ninsoare.
În acest context, am apreciat că se impunea demiterea consilierului judeţean PSD Flavius Nedelcea din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, vacantarea funcției și alegerea unui nou vicepreședinte.
La momentul respectiv, PSD Caraş-Severin, prin vocea preşedintelui Silviu Hurduzeu, spunea ca totul este „perfect” în activitatea vicepreşedintelui Nedelcea, iar alţii pesedişti au acuzat liberalii pentru demararea acestei iniţiative absolut democratice.
Marii lideri şi cunoscătorii din administraţia publică au făcut scut în apărarea lui Nedelcea, PSD şi PMP fiind complice în dezastrul din Consiliul Judeţean.
Când s-au trezit din euforia chefurilor şi a vacanţelor, iată că la sfârșitul verii realizează şi ei faptul că a ajuns cuţitul la os, că PSD şi PMP au semănat în Caraş-Severin doar amatorism şi indiferenţă timp de trei ani, la fel cum au guvernat şi România.
Partea tragică este că schimbarea nu este făcută nici măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, din motive administrative, de evaluare profesională, sau din jenă față de judeţul Caraș-Severin.
Este pur și simplu o răfuială politică banală și ieftină între găștile care încă mai conduc acum un județ frumos, dar amărât.
La acest spectacol ieftin, PNL nu va participa și se va abține de la orice fel de vot.
Grupul Consilierilor Judeţeni PNL CS