Competiție inedită de lupte greco-romane pe Muntele MicCel mai vechi sport olimpic a fost adus pe Muntele Mic de către un împătimit al genului – fondatorul și sponsorul Clubului Heracle din Timișoara, cunoscutul om de afaceri Damian Răileanu, care deține aici Hotelul Isai și Telescaunul cu același nume. În decorul pădurii de conifere și inspirând aerul proaspăt și rece al Muntelui Mic, „Tuș” a răsunat de nenumărate ori în cele două competiții destinate copiilor sub 15 ani desfășurate aici la sfârșitul de săptămână.
Prima dintre ele a fost Runda a II-a a Central European League, la care au participat 61 de copii legitimați la cluburile Florești (Republica Moldova), Honved (Ungaria), Mukachevo (Ucraina), Amerfoot (Grecia), Beograd (Serbia), Vojvodina (Serbia), Zagreb (Croația) și, evident, Heracle (România). Cea dintâi etapă a ligii a avut loc la Zrenjanin, în Serbia, iar următoarele se vor desfășura în celelalte țări înscrise în competiție, urmând ca etapa finală să aibă loc la Monaco, la o dată ce va fi stabilită ulterior. Cel de-al doilea concurs a fost Cupa Heracle, la care au luat parte 29 de sportivi legitimați la aceleași cluburi.
Chiar dacă participanții au fost copii, cineva care nu a mai asistat la o asemenea competiție a putut admira determinarea și hotarârea fiecăruia dintre ei de a ieși învingător de pe saltea. Emoțiile atingând cote înalte, lacrimile de furie ale învinșilor au fost și ele prezente, demonstrând că micii atleți iau competiția foarte în serios și dau tot ce pot pentru a demonstra că sunt cei mai buni.
Text și foto: Christina MECAP