Coco Galescu a „predat” la o altfel de şcoală


În cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, acţiune care a debutat luni, 2 aprilie, Clubul Montan Caransebeş (C.M.C.) a organizat o serie de activităţi cu elevii şcolilor din municipiu. Astfel, în prima zi, la invitaţia conducerii Liceului Pedagogic „C.D. Loga”, preşedintele C.M.C., Cornel Galescu a susţinut o prezentare video a expediţiilor de la Polul Nord şi Polul Sud, la care a participat. „De fapt, chiar aceasta este tematica: «De la Polul Nord la Polul Sud», respectând ordinea cronologică în care s-au desfăşurat expediţiile. Pot spune că îmi face o deosebită plăcere să pot prezenta copiilor din experienţa mea la cei doi Poli. Este, în acelaşi timp, şi o lecţie de geografie şi cred că acest eveniment se suprapune cu programa şcolară şi cu ceea ce au gândit profesorii”, ne-a declarat Cornel Galescu. La acţiune au participat elevi din ciclul gimnazial şi liceal.

A doua zi, elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu, dar şi din Reşiţa şi Oţelu Roşu, au participat la o excursie la poalele Muntelui Mic. Pe parcursul acelei zile de aventură, Cornel Galescu le-a vorbit copiilor despre ecologie, despre zona pe care au vizitat-o, dar a organizat şi alte activităţi pe placul copiilor: căţărare pe panouri, tiroliană, dar alte activităţi în Parcul de Aventură de la Pensiunea „Ioana”. „Mi-ar plăcea ca tinerii să înţeleagă că e extrem de sănătos să petreacă cât mai mult timp în natură şi, de ce nu, să îndrăgească sportul, drumeţiile şi natura”, a mai adăugat cunoscutul alpinist.

Galescu a ţinut să precizeze că intrarea lui în politică nu îi schimbă cu nimic preocupările. „Eu n-am intrat în politică, ci am ales un loc care-mi permite să fiu mai activ şi mai prezent vizavi de societate. Aceleaşi acţiuni pe care le-am avut cu C.M.C. sub egida ONG-ului, sunt convins că o să am posibilitatea să le accentuez şi să le dezvolt, având o echipă în jurul meu care să mă sprijine”, a mai spus Cornel Galescu.

Carmen SENCO