Facilităţile administraţiei atrag investitori în municipiu


În viitorul apropiat, la Caransebeş va lua fiinţă o fermă de bovine cu 130 de capete, existând posibilitatea ca, ulterior, investiţia să se extindă printr-o fabrică de prelucrare a laptelui. Vacile vor fi aduse din Spania, iar locul ales pentru amplasarea fermei este lângă Schitul Sfântul Pantelimon, pe păşunea municipiului. Nu cu mult timp în urmă, administraţia locală a mai aprobat vânzarea unui teren, pentru înfiinţarea unei ferme de taurine şi a uneia de carantină. (T. Mesner)

La Caransebeş va fi înfiinţată o fermă de bovine cu 130 de capete, cu posibilitatea ca, pe viitor, investiţia să se extindă printr-o fabrică de prelucrare a laptelui. Pentru aceasta, Comisia pentru aprobarea investiţiilor, care funcţionează în cadrul Consiliului Local, a aprobat vânzarea unei noi parcele de 10.000 de metri pătraţi. Conform primarului Marcel Vela, comisia a aprobat ca în zona de lângă Schitul Sfântul Pantelimon, în păşunea municipiului, pe o parcelă de un hectar, investitorul să construiască ferma, să aducă vacile din Spania şi să înceapă producţia de lapte. „Evident că investitorul a profitat de toate facilităţile pe care le oferă Consiliul Local, în sensul că poate cumpăra parcela imediat, iar plata să se facă peste un an de zile, termen de graţie acordat de administraţia locală, cu condiţia ca acesta să demareze lucrările într-un an şi să le finalizeze în doi ani”, a mai spus primarul Marcel Vela. Edilul-şef a adăugat că investitorul doreşte demararea imediată a lucrărilor, ba chiar şi achitarea, mai devreme de termenul de graţie, a terenului, deoarece doreşte să-şi extindă afacerea, mai ales că poate să concesioneze o suprafaţă importantă din păşunea municipiului, pentru bovinele pe care le va aduce în fermă.

De precizat că, în urmă cu două săptămâni, administraţia locală a municipiului de pe Timiş şi Sebeş a aprobat vânzarea unei alte suprafeţe, de două hectare, pentru pentru înfiinţarea unei ferme de taurine şi a unei ferme de carantină, tot în zona agro-industrială.

Tiana MESNER