Caransebeşul, victorie la scor cu Moldova… Opt!Viitorul 1913 Caransebeş – CS Moldova Nouă 8-0 (4-0)
După ce în etapa a doua a stat, în runda cu numărul 3 a Ligii a IV-a Viitorul Caransebeş a primit sâmbătă, 22 septembrie, pe teren propriu, replica formaţiei CS Moldova Nouă. S-au înfruntat două echipe tinere, câştig de cauză având gugulanii, care au dat dovadă de mai multă maturitate în joc, de disciplină tactică şi de o incontestabilă sete de victorie.
Primele două ocazii importante ale meciului şi le-au trecut în cont gazdele, în minutul 4 Negoescu, scăpat singur pe partea stângă, fiind deposedat în ultimul moment, în careu, de D. Lingurar, pentru ca un minut mai târziu Arnăut să execute o lovitură liberă de la 25 de metri până la Negrei, care a pătruns în careu, însă şutul a fost pe portar, iar Leoveanu a reţinut.
În minutul 6 oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 22 de metri, Birăescu a respins greşit, iar Miculescu l-a lobat de la 18 metri, însă Negrei a respins de pe linia porţii.
Gugulanii au deschis scorul în minutul 8, în urma unei incursiuni pe stânga a lui Negoescu, care a trimis un şut-centrare pe jos, portarul oaspeţilor a bâlbâit mingea, care s-a lovit de Boieriu-Ujica şi a intrat în plasă.
Jucătorii de la malul Dunării puteau egala în minutul 10, când, după un fault asupra lui Gherghinescu, Stoica a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, la semiînălţime, în stânga lui Birăescu, însă goal-keeper-ul caransebeşean a reuşit să respingă în corner.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 18, după o fază confuză petrecută în careul advers, Nicolici, care a vrut să degajeze, a pasat greşit, Nicola a interceptat şi, de la 10 metri, a trimis cu latul, plasat, în dreapta lui Leoveanu.
Băieţii antrenaţi de Ion Bica şi-au mărit avantajul în minutul 24, în urma unei lovituri libere obţinute de Nicola la 17 metri, central, şutul excelent al lui Negoescu lăsându-l fără replică pe tânărul portar al oaspeţilor.
Caransebeşenii au mai înscris o dată în minutul 29, în urma unui penalty dictat de Cosmin Corocan la henţul în careu comis de D. Lingurar, Negrei trimiţând imparabil în stânga lui Leoveanu, plecat în colţul drept al porţii.
Gazdele au mai avut o fază frumoasă în minutul 36, când Negrei a pătruns pe stânga şi a întors balonul la Rotea, torpila acestuia, de la 30 de metri, trecând de puţin pe lângă poarta adversă.
Oaspeţii au avut şi ei o ocazie de a înscrie în minutul 38, când Poteraş a fost angajat pe partea stângă, şutul acestuia, de la 18 metri, fiind prins în doi timpi de goal-keeper-ul gugulan.
Ultima fază importantă a primei reprize s-a consemnat în minutul 39, atunci când Megheleş l-a angajat perfect în adâncime pe Nicola, acesta a rămas singur cu Leoveanu, însă şutul său, de la 10 metri, a fost respins cu piciorul de portarul oaspeţilor.
Prima ocazie a reprizei secunde a aparţinut gazdelor, în minutul 50 Cosmin Corocan dictând o lovitură liberă de la 25 de metri, după un fault asupra lui Drăgoi, şutul excelent al lui Negrei fiind respins de la rădăcina barei, în ultimul moment, de Leoveanu.
S-a făcut 5-0 în minutul 65, în urma unei faze în care Nicola a centrat în careu de pe partea stângă, iar Negoescu, deşi flancat de Danu şi D. Lingurar, a reuşit să trimită în plasă.
Acelaşi Negoescu putea să majoreze avantajul echipei sale în minutul 72, când a fost angajat pe aripa stângă de Frenţ, a pătruns în careu şi a încercat să înscrie din unghi, însă Leoveanu a respins cu vârful degetelor în corner.
În minutul 78, Rotea a trecut pur şi simplu prin trei fundaşi adverşi, a intrat în careu şi, de la 8 metri, l-a lobat pe Leoveanu, ducând scorul la 6-0.
Acelaşi Rotea şi-a mai trecut în cont un gol în minutul 82, benefiicind de o pasă excelentă primită de la Negoescu, a pătruns frontal şi, deşi talonat de Stoica, a şutat plasat din marginea careului, în stânga portarului oaspeţilor.
Scorul final a fost stabilit în minutul 89, când Megheleş a centrat lung de pe partea dreaptă, Imbre a făcut un stop impecabil pe piept şi, de la 10 metri şi de lângă D. Lingurar, a trimis un voleu care l-a lăsat fără replică pe Leoveanu.
După terminarea partidei, câţiva cârcotaşi din tribună, făcând aluzie la scor, au ajuns la concluzia că favoriţii lor au jucat cu Moldova… Opt.
„O victorie la scor, o surpriză plăcută Moldova Nouă, o echipă foarte, foarte tânără, care zic eu că în doi ani s-ar putea să domine fotbalul Ligii a IV-a din Caraş-Severin. Noi am prestat un joc pe cât de combinativ, pe atât de pragmatic, deoarece am fructificat aproape toate ocaziile pe care ni le-am creat. Avem jucători buni, foarte disciplinaţi, în sfârşit pot să spun că la Caransebeş suntem o familie. Pentru meciul următor ne deplasăm la Bozovici, mergem cu încredere, nu avem emoţii la nicio partidă, pentru că obiectivul nostru este să facem o echipă cât mai competitivă, cât mai puternică şi cât mai stabilă pentru anii care vin”, a declarat după meci antrenorul Viitorului, Ion Bica.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu (min. 46, D. Socaci), A. Megheleş, C. Arnăut, B. Gulea (46, R. Cărăuşu), G. Negrei, C. Rotea, I. Drăgoi, F. Boieriu-Ujica (68, C. Govoşdeanu), Al. Nicola (69, N. Imbre), D. Frenţ, C. Negoescu; rezerve: T. Nicoară, A. Marco. Antrenor, Ion Bica.
CS Moldova Nouă: L. Leoveanu, Ş. Nicolici, D. Lingurar, I. Lingurar, M. Danu, I. Gherghinescu, E. Stoica, I. Ursu (46, G. Varga), I. Poteraş (75, D. Nan), C. Miculescu, D. Jurca (86, V. Koncz); rezervă, M. Ciobanu. Antrenor, Marius Costache.
A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Răzvan Toader (Oţelu Roşu) şi Ion Cocora (Bocşa).
Observatori: Petru Herghelegiu (Bocşa) şi Valentin Vărzan (Oţelu Roşu).
Sorin ROGOZ