Caransebeşul a triumfat la ,,Iosif Korka”


Stadionul Municipal Caransebeş a găzduit sâmbătă, 22 octombrie, o nouă ediţie a memorialului ,,Iosif Korka” la atletism. Competiţia s-a adresat sportivilor legitimaţi şi nelegitimaţi născuţi între anii 1998-2006. Au participat mai mult de 200 de atleţi din Timişoara, Reşiţa, Lugoj şi Caransebeş. În competiţiile organizate pentru categoria Copii III, născuţi între anii 2001-2003, câştigători au fost desemnaţi: 50 m plat fete – Andreea Irimia de la CSŞ Caransebeş, la 50 m plat băieţi – Sebastian Botoşan de la CSŞ Caransebeş, la proba de 500 m plat fete – Miruna Pricop de la CSŞ Lugoj, iar la 500 m plat băieţi – Sebastian Botoşan de la CSŞ Caransebeş.

La categoria Copii II, născuţi în anii 2000 şi 2001, proba de 60 m plat fete a fost câştigată de Eliana Anason de la Liceul Traian Vuia din Reşiţa, proba de 60 m plat băieţi i-a revenit lui Cristian Roiban de la CSŞ Reşiţa, la 600 m plat fete competiţia a fost câştigată de Cristina Peia de la CSŞ Caransebeş, în proba băieţilor fiind câştigător Gabriel Iftinie de la LPS Timişoara. Competiţia de oină a felelor a fost câştigată de Denisa Jedlicska de la CSŞ Reşiţa, iar a băieţilor, de Claudiu Voicu de la aceeaşi şcoală sportivă.

Iuliana Popescu

La categoria Copii I, născuţi în anii 1998 şi 1999, s-au detaşat Diana Puşcariu de la CSŞ Lugoj în concursul de 60 m plat fete, Nicolae Balaci de la Liceul „Traian Vuia” Reşiţa la băieţi, Loredana Cimponeriu de la CSŞ Caransebeş în competiţia de 1.000 m fete, Andrei Mirea de la aceeaşi şcoală sportivă la 1.000 m băieţi, iar la oină câştigători au fost Diana Puşcariu de la CSŞ Lugoj şi Roland Păunică de la Liceul „Traian Vuia” din Reşiţa.

În urma clasamentului obţinut, organizatorii au realizat şi o statistică. Potrivit prof. Iuliana Popescu, şefa catedrei de atletism din cadrul Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş, cu 22 de sportivi urcaţi pe podium, locul I a fost ocupat de CSŞ Caransebeş, urmat la egalitate, cu câte opt sportive, de Liceul „Traian Vuia” şi CSŞ Reşiţa. Locul IV a fost ocupat de CSŞ Lugoj, cu şapte atleţi pe podium, şi pe LPS Timişoara – cu trei atleţi medaliaţi.

Toţi concurenţii au primit tricouri, iar câştigătorii au primit diplome, medalii şi pungi cu dulciuri.

Competiţia a fost organizată de CSŞ Caransebeş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin, Asociaţia Sportivă Atletic Caransebeş, Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Academia Olimpică Română, Secţia Caransebeş.

Tiana MESNER