Caransebeşul şi Reşiţa, cu juniorii-n amical


Viitorul Caransebeş – Muncitorul Reşiţa 7-0 (3-0)

Vineri, 10 februarie, Viitorul Caransebeş a disputat cel de al treilea meci de pregătire din acest an, adversară fiindu-i, de această dată, echipa Muncitorul Reşiţa, de altfel „colegă” în Liga a IV-a Caraş-Severin. După cum o arată şi scorul, partida a fost la discreţia gazdelor, care, pe lângă cele 7 goluri marcate, au irosit o mulţime de ocazii, lucru de altfel scuzabil, având în vedere că ambele formaţii au rulat mai mulţi juniori de-a lungul întâlnirii.

Scorul a fost deschis în minutul 7, când Dragomir a trimis o torpilă de la 22 de metri, în dreapta portarului, lui B. Lolea nerămânându-i altceva de făcut decât să scoată mingea din plasă. A fost 2-0 în minutul 14, Şandru fiind faultat în careu, penalty-ul dictat de Ionuţ Humiţa fiind transformat de acelaşi Şandru, care a bătut în dreapta goal-keeper-ului reşiţean.

Caransebeşenii au mai trecut de două ori pe lângă gol, o dată în minutul 25, când, în urma unui corner executat de Şandru de pe partea stângă, Dragomir a reluat cu capul din 8 metri, mingea trecând puţin pe lângă ţintă, şi în minutul 28, în urma unei centrări venite de la acelaşi Şandru, fază la care Neagu a pus latul la 6 metri, însă B. Lolea a reuşit să respingă.

Gazdele şi-au majorat avantajul în minutul 33, când, în urma unei degajări lungi a lui Gulea, Neagu i-a pasat pe stânga lui Şandru, iar acesta, din colţul careului reşiţean, a trimis un trasor în vinclul porţii apărate de B. Lolea.

Finalul de repriză i-a găsit tot pe caransebeşeni în atac, ultima fază notabilă fiind făcută de Şandru, pe aripa dreaptă, acesta i-a pasat în centru lui Neagu, care a prelungit până la Văcărescu, şutul acestuia de la 18 metri trecând milimetric de stâlpul stâng al porţii reşiţene.

Acelaşi Văcărescu a deschis seria ratărilor şi în partea a doua a întâlnirii, în minutul 51 el expediind un şut puternic, de la 20 de metri, care a ratat de puţin ţinta.

Singura fază periculoasă a oaspeţilor s-a consemnat în minutul 60, atunci când Sporea, aflat pe partea dreaptă, a centrat pe jos în gura porţii, însă nici Marian, nici Ibănişteanu nu au reuşit să împingă balonul în plasă.

Un minut mai târziu, a fost rândul gazdelor să-şi treacă în cont o altă ocazie, centrarea de pe stânga a lui Neagu fiind reluată din vole, de la 10 metri, cu pământul, de Văcărescu, însă B. Lolea a reuşit să reţină. În minutul 62, Neagu a recuperat o minge în careul reşiţean, a întors la Şandru, dar nici şutul acestuia, de la 14 metri, nu şi-a atins ţinta.

Caransebeşenii au reuşit să mai înscrie o dată în minutul 70, Dumitru reluând la colţul lung centrarea venită de pe dreapta, de la Văluşescu. Şandru a făcut 5-0 în minutul 72, după ce a recuperat o minge la 35 de metri, a avansat şi, de la 14 metri, a tras pe sub B. Lolea. Acelaşi atacant gugulan putea să-şi mai treacă o dată numele pe lista marcatorilor, în minutul 77, şutul său excelent, de la 28 de metri, trecând razant cu transversala porţii reşiţene.

A fost totuşi 6-0 în minutul 84, după o fază făcută de Văcărescu pe partea dreaptă, centrarea acestuia în faţa porţii fiind reluată în plasă, cu latul, de Dumitru.

Şi ca tacâmul să fie complet, gazdele au avut şi o bară, şutul lui Gheorghescu, din minutul 87, de la 16 metri, întâlnind stâlpul din stânga al porţii reşiţene.

Scorul final a fost stabilit în minutul 89, de Neagu, şutul excelent al acestuia, din marginea careului, depăşindu-l pe B. Lolea, surprins puţin ieşit din poartă.

„Am văzut azi un meci frumos, disputat într-un deplin spirit de fair-play, fără accidentări. A fost un antrenament util, a fost o victorie meritată, una peste alta vreau să scot în evidenţă faptul că partida de astăzi am început-o cu cei patru juniori pe care-i avem în lot ca titulari, tocmai pentru a le da încredere, fiindcă, dacă echipa noastră se numeşte Viitorul, încercăm să aducem aici copii şi tineri care să asigure viitorul fotbalului caransebeşean”, a spus după partidă antrenorul gazdelor, Dan Doran.

„Dacă la meciul de astăzi – primul de verificare din acest an – ar fi venit toţi componenţii lotului, ar fi fost altceva. Mi-au lipsit trei oameni de bază, aşa că am venit cu copii la Caransebeş, pentru unii este primul joc. A fost totuşi un test util, am vrut să-i vedem la lucru pe tinerii pe care i-am adus la echipă. Repet, dacă ar fi venit toţi jucătorii, ar fi fost şi meciul mai frumos şi nici scorul n-ar fi fost acesta. Per ansamblu, a fost bine şi sperăm să mergem înainte măcar ca şi până acum. Aş dori să mulţumesc conducerii Aquacaraş pentru susţinerea de care ne bucurăm din partea societăţii”, a delcarat antrenorul oaspeţilor, Adrian Cârjan.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, Văluşescu, Gulea, Vătafu, Imbre, Dragomir, Văcărescu, Frenţ, Dumitru, Şandru, Neagu; au mai jucat Căldăraş, N. Birăescu şi Gheorghescu. Antrenori, Dan Doran şi Petru Bona.

Muncitorul Reşiţa: B. Lolea, Cr. Lolea, Bordea, Becheanu, I. Budai, N. Budai, Mitru, Sporea, Breşteanu, David, Ibănişteanu; au mai intrat pe parcurs: Chelu, Marian, Cocârlă, Modoianu. Antrenori, Adrian Cârjan, Daniel Cocârlă.

A arbitrat la centru Ionuţ Humiţa, asistat la cele două linii de Adrian Dragomir şi Adrian Velescu, toţi din Caransebeş.

Sorin ROGOZ