„Caransebeşul merita măcar un egal”


CSM Şcolar Reşiţa – Viitorul Caransebeş 2-1 (0-0)

Pe o temperatură de -5 grade înregistrate la momentul primului fluier al arbitrului, sâmbătă, 21 ianuarie, pe stadionul sintetic din Valea Domanului s-a disputat partida amicală dintre CSM Şcolar Reşiţa şi Viitorul Caransebeş, acesta fiind, pentru ambele echipe, primul test după reunirea loturilor.

Gugulanii puteau deschide scorul în chiar minutul 2, atunci când Şandru, angajat perpendicular, a scăpat singur cu portarul gazdelor, Boşca a ieşit, a respins cu piciorul, însă mingea, după ce l-a lovit pe atacantul caransebeşean, s-a scurs la numai câţiva centimetri de stâlpul porţii reşiţene. A doua ocazie a oaspeţilor s-a înregistrat în minutul 21, atunci când Şandru a trimis un şut bun, pe jos, de la 30 de metri, Boşca s-a întins şi a respins de lângă bară, Negoescu a urmărit faza, însă portarul reşiţean a fost mai rapid şi a respins cu piciorul în corner.

În minutul 25, după un fault asupra lui Maria, Poiană a bătut o lovitură liberă de la 35 de metri lateral-dreapta, mingea a traversat careul, însă Beloescu, din poziţie incomodă, nu a lovit-o aşa cum şi-ar fi dorit, iar Birăescu a reţinut. În minutul 31, M. Călin a prins un şut de la 18 metri, însă a trimis pe mijlocul porţii, iar goal-keeeper-ul caransebeşean a reţinut. Două minute mai târziu, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea stângă, de la marginea careului, însă centrarea a fost reluată de Chira, cu capul, de la 6 metri, peste poartă.

Ultima ocazie notabilă a primei reprize s-a consemnat în minutul 43, atunci când Bona, după ce a făcut o fază frumoasă, a trimis de la 20 de metri, puternic, însă mingea a trecut puţin pe lângă vinclul porţii apărate de Boşca.

Partea secundă a început într-un ritm mult mai alert, reşiţenii având câteva ocazii în minutul 48, când Beloescu a reluat slab de la 8 metri şi Socaci a prins, 50 – lovitură liberă de la 25 de metri, executată de Breşneni pe jos, mingea deviată fiind prinsă totuşi de portarul gugulan, 52, când Poiană a trimis o torpilă de la 25 de metri, însă mingea s-a dus pe lângă poartă, şi 63 – centrare înşelătoare Negrei, de pe partea stângă, respinsă cu greu în corner de Socaci.

După toate aceste ocazii, a venit minutul 67, atunci când Negoescu, angajat în adâncime, a reuşit să-l depăşească pe Szijj, Boşca a ieşit, iar atacantul gugulan a trimis elegant în dreapta lui, deschizând scorul.

Doar un minut a ţinut bucuria caransebeşenilor, pentru că, pe faza următoare, după o degajare lungă din terenul reşiţean, Muselin s-a debarasat, în careu, de Gheorghescu, şi a trimis sec în plasa oaspeţilor, pe sub Socaci.

În minutul 70, Beloescu a prins un şut excelent de la 10 metri lateral-dreapta, însă şi intervenţia lui Socaci a fost pe măsură.

Scorul final a fost stabilit de Himcinschi, care, după o pasă primită de pe dreapta, a intrat în careu şi a şutat de lângă Vătafu, la colţul lung, făcând inutilă intervenţia lui Socaci.

În ultimul minut de joc, reşiţenii au mai avut o fază periculoasă, centrarea de pe stânga a lui Himcinschi neputând să fie reluată în plasă, de la 3 metri, de Costescu.

„A fost un meci în care am pus accentul mai mult pe latura fizică, în detrimentul celei tehnice. Săptămâna aceasta am lucrat mai mult pe alergare aerobă, şi mai puţin cu mingea. Sunt mulţumit de acest joc, de efortul pe care l-au depus jucătorii, un prim joc de pregătire, zic eu, destul de reuşit… Săptămâna viitoare probabil că vom merge la Timişoara, pentru un meci cu Poli, unde o să jucăm joi pe terenul sintetic”, a declarat după meci Leo Doană, antrenorul lui CSM Şcolar.

„În partida de azi s-a văzut un progres faţă de meciul de anul trecut, pe care l-am pierdut cu 5-2. Venim după doar două antrenamente pe care le-am efectuat în sală, pentru că terenul nostru este îngheţat, dar săptămâna viitoare vom ieşi pe gazon. Sperăm să avem un parcurs cât mai bun, superior chiar celui de anul trecut, din tur… În privinţa meciului de azi, pot să spun că am pierdut nemeritat, cred că un scor egal ar fi fost mult mai normal. Au fost însă două greşeli personale, în urma cărora s-a stabilit rezultatul de 2-1”, a spus tehnicianul caransebeşenilor, Dan Doran.

CSM Şcolar Reşiţa a început în formula: V. Boşca, A. Săndescu, M. Banac, R. Chira, A. Liuba, Al. Maria, Cr. Poiană, Cr. Bloju, M. Călin, G. Beloescu, F. Himcinschi; au mai evoluat F. Costescu, L. Breşneni, D. Ţoţu, R. Doda, B. Szijj, R. Muselin, D. Negrei şi F. Călin. Antrenor, Leo Doană.

La Viitorul Caransebeş, Dan Doran i-a trimis în teren pe Cr. Birăescu, L. Vătafu, D. Bona, C. Arnăut, G. Valuşescu, Ov. Bălan, M. Dragomir, Al. Frenţ, C. Negoescu, A. Neagu, D. Şandru; au mai intrat după pauză: D. Socaci, N. Imbre, N. Birăescu, M. Gheorghescu, D. Nedelcea, P. Ianoşiga şi I. Văcărescu. Antrenori, Dan Doran şi Petru Bona.

A arbitrat la centru Cristian Chitucea, asistat la cele două linii de Silviu Haramuz şi Rafael Lupu.

Sorin ROGOZ