Despre natură și protecția mediului, la Teregova


La sfârșitul săptămânii trecute, Rangerii Juniori ai Sitului Natura 2000 Munții Țarcu s-au întâlnit la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ din Teregova, unde s-a desfășurat cea de a treia ediţie a concursului pe teme de natură şi protecţia mediului intitulată „Să cunoaștem mai bine lumea în care trăim“.

Un număr de 50 de elevi de gimnaziu de la cinci școli din vecinătatea Munților Țarcu, împărțiți în 11 echipe, au prezentat comunicări referitoare la flora şi fauna protejată din zonă, precum și despre importanța mediului în viața fiecăruia și despre grija pentru păstrarea pe termen lung a bogăţiilor naturii.

Pe prima treaptă a podiumului s-a situat echipa „Ecologiștii“, de la Școala Gimnazială Măru, formată din elevii Simona Sofronici, Simona Adam, Cristina Savu, Andreea Isac și Cosmin Trifu, care, sub îndrumarea prof. Natalia Pădureanu, au pregătit lucrarea „Metode de ecologizare în viața de zi cu zi“. Locul II a fost obținut de echipa „Invictus“, de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ din Teregova, alcătuită din elevii Ioana Bica, Călin Dragomir, Cristi Ianoșigă și Alin Berzescu, coordonați de prof. Nistor Iorga, iar pe locul III s-a clasat echipa „VeryEco“, formată din elevii Nicoleta Mărgan, Andra Mălăiescu, Ionuț Gugea și Leonard Dorin Savu, care au pregătit lucrarea „Cum putem fi mai eco în viața de zi cu zi“, sub îndrumarea prof. Natalia Pădureanu. (B. Meteș)