Caransebeşul, în zodia dezinsecţiei


Datorită faptului că, în ultima perioadă, s-a observat înmulţirea insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, administraţia caransebeşeană a luat hotărârea să apeleze la serviciile unei firme din Timişoara, cu exeperienţă în combaterea acestora.
Astfel, în prima jumătate a lunii iulie, în Caransebeş se vor executa dezinsecţia şi deratizarea la nivelul întregii suprafeţe de intravilan, ceea ce înseamnă aproximativ 1.200 de hectare. În acest sens, pe 700 de hectare se va acţiona cu ajutorul elicopterelor, iar pe celelalte de la nivelul solului, atât cu autoutilitare ce vor avea montate pe ele atomizatoare, cât şi cu persoane cu dispozitive speciale, care vor intra pe aleile din parcuri, ori acolo unde nu se poate ajunge cu autoutilitarele, ne-a informat primarul municipiului, Marcel Vela.
Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari sunt de părere că o astfel de iniţiativă a Primăriei, o premieră pentru Caransebeş, este mai mult decât binevenită, mai ales în zonele de blocuri.
Reprezentanţii firmei care va realiza dezinsecţia au declarat că toate substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Cu toate acestea, crescătorii de albine sunt atentionaţi să limiteze, pe cât posibil, zborurile acestora, deoarece în condiţii de soare puternic şi insolaţie pot fi afectate insectele aflate în zbor.
Mădălina DOMAN