Caransebeşul a bătut rapid Buchinul


viitorul-buchin-7

Rapid Buchin – Viitorul Caransebeş 1-2 (0-0)

În cadrul etapei a V-a a celui de al patrulea eşalon fotbalistic, Viitorul Caransebeş a întâlnit duminică, 2 octombrie, în deplasare, pe Buchin Arena, formaţia Rapid din localitate. Meciul s-a ridicat la înălţimea rivalităţii binecunoscute dintre cele două echipe, chiar dacă a fost un joc curat, ambele formaţii dorindu-şi cu ardoare cele trei puncte puse în joc.

Gazdele şi-au luat rolul în serios, astfel că, în minutul 4, Frenţ a şutat frumos de la 20 de metri, în stânga lui Socaci, însă balonul a trecut la câţiva centimetri de bară. În continuare, partida s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, cu faze la ambele porţi. În minutul 21, oaspeţii puteau deschide scorul, la centrarea de pe stânga a lui Neagu, însă lovitura de cap a lui Şandru, la colţul scurt, a poposit în braţele lui Grecu.

Peste doar 3 minute, gazdele puteau să înscrie prin Turnea, dar şutul puternic al acestuia, de la 20 de metri, a trecut peste transversala porţii gugulane.

Şi în continuare, jocul s-a desfăşurat tot sub semnul echilibrului, la mijlocul terenului, ambele echipe părând preocupate parcă în primul rând să nu primească gol.

Caransebeşenii mai puteau înscrie în minutul 28, în urma unei faze încâlcite în careul gazdelor, însă şutul lui Şandru, din întoarcere, de la 10 metri, s-a dus peste transversală. Tot oaspeţii au mai beneficiat de o ocazie de a marca, în urma unei lovituri libere obţinute de Bona, de la 20 de metri, central, însă Suru a bătut în direcţia portarului şi Grecu a prins. Peste doar două minute, gugulanii au mai avut o şansă de a deschide scorul, în urma incursiunii lui Imbre pe partea dreaptă, însă Feneş, aflat la capătul centrării, într-o poziţie incomodă, nu a găsit spaţiul porţii.

La rândul lor, gazdele puteau să intre în avantaj la pauză, însă, în minutul 42, Bădeţ nu a ajuns la centrarea venită pe jos, în faţa porţii, de pe partea dreaptă.

Partea a doua a meciului a început în forţă, caransebeşenii trecând pe lângă deschiderea scorului în chiar minutul 46, atunci când Bona a executat cu efect o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, Negoescu a deviat cu capul, însă doar a şters balonul, iar Grecu a reţinut.

Acelaşi Bădeţ, care în finalul primei reprize a trecut pe lângă deschiderea scorului, putea să-şi repare greşeala în minutul 47, însă şutul său de la 20 de metri, la colţul lung, a trecut puţin pe lângă poarta lui Socaci.

Ambele echipe au întâmpinat greutăţi mari când a fost vorba de pasele lungi, vântul extrem de puternic deviind uneori cu metri buni traiectoria mingii.

Gugulanii, aflaţi în căutarea golului care să le aducă trei puncte şi să-i ţină aproape de liderul Voinţa Lupac, au mărit presiunea la poarta gazdelor, aceasta concretizându-se în minutul 61 cu şutul excelent al lui Bona, de la 30 de metri, însă Grecu s-a întins spectaculos şi a reuşit să devieze în corner.

„Rapidiştii” au avut şi ei o fază lucrată în minutul 63, când, după un un-doi Bădeţ Frenţ, acesta din urmă a şutat din interiorul careului, la colţul lung, însă balonul a trecut la câţiva centimetri de poarta apărată de Socaci.

Scorul a fost deschis în minutul 65, când, în urma unei neînţelegeri între portarul Grecu şi căpitanul Mariţescu, mingea a ajuns pe dreapta, la Negoescu, care, dintr-un unghi imposibil, a şutat la colţul scurt, aruncând în aer banca tehnică a gugulanilor. De doar şase minute a fost nevoie pentru ca oaspeţii să-şi mărească avantajul, în urma unei faze foarte frumoase, în care Negoescu i-a pasat lui Şandru, pe dreapta, acesta a centrat perfect la 10 metri, iar Neagu, cu latul, a făcut inutilă intervenţia goal-keeper-ului gazdelor.

Deşi câteva minute bune după marcarea celui de al doilea gol caransebeşenii au controlat jocul, odată cu trecerea timpului gazdele au ieşit tot mai mult la atac, în minutul 78 Frenţ trecând pe lângă gol, lovitura sa de cap, de la 14 metri, trecând peste transversala porţii apărate de Socaci. Presiunea gazdelor s-a concretizat în cel de al doilea minut al prelungirilor, când Mariţescu a profitat de o bâlbâială a portarul caransebeşean Socaci, şi, din interiorul careului, a trimis în colţul lung, înscriind golul de onoare.

„Iată că a mai trecut un meci şi am mai obţinut o victorie care putea să fie mult mai clară, dar, spre surprinderea mea, în final am tremurat în urma greşelilor individuale făcute în apărare. Chiar dacă s-a terminat 2-1 pentru noi, nu sunt mulţumit deloc de prestaţia multora dintre jucători. Foarte mulţi dintre ei au vrut să dovedească faptul că pot să joace în acest meci, dar nu au respectat sarcinile tactice, iar cei de pe bancă m-au nemulţumit pentru că nu înţeleg că fotbalul se face şi cu sacrificii. Din păcate, nu pot să-i introduc în teren pe toţi cei de pe banca de rezerve, fiindcă meciul începe în 11 jucători şi am dreptul la doar patru schimbări în timpul regulamentar de joc. Una peste alta, am câştigat trei puncte, dar sper că meciul de azi ne-a coborât cu picioarele pe pământ! A fost o victorie grea, s-a văzut rivalitatea dintre cele două echipe. Felicit formaţia gazdă, pentru că azi a jucat un fotbal curat şi era cât pe ce să facă o surpriză. Important e însă că noi ne-am atins obiectivul. Ne aşteaptă un meci greu, cu Lupacul, şi sperăm ca în această săptămână, care a început odată cu fluierul final al meciului de azi, să avem linişte, astfel încât în partida de duminică, cu Voinţa Lupac, să obţinem o victorie, atât pentru noi, cât şi pentru oraşul Caransebeş şi spectatorii care sperăm să vină în număr cât mai mare pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Socaci, Ov. Bălan, Românu, Imbre, Suru, Feneş (cpt.), Bona (min. 83, Arnăut), Buzan, Neagu (89, Gheorghescu), Şandru, Negoescu (77, B. Drăgoi); rezerve: Căldăraş, Dragomir, Vătafu, Văluşescu. Antrenor, Dan Doran.

Rapid Buchin: Grecu, Isac (64, Cădariu), Ştefănuţ, Mariţescu, Rotescu, Linţu (29, Bădeţ), Frenţ, I. Drăgoi, Turnea, Cărăuşu, Ispas (55, Stănescu). Antrenor, Dragu Ghena.

A arbitrat la centru Cristian Chitucea (Reşiţa), asistat la cele două linii de Răzvan Nistoran (Oraviţa) şi Dragoş Timofticiuc (Moldova Nouă).

Observator: Marin Vărzan (Oţelu Roşu).

Sorin ROGOZ

viitorul-buchin-1

viitorul-buchin-11