Caransebeşul a „înotat” bine la Apă Craiova


Apă Craiova – FC Caransebeş 0-2 (0-2)

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a disputat etapa a VII-a a Ligii a III-a, în Seria a IV-a gugulanii întâlnind, în deplasare, pe Apă Craiova, ocupanta ultimului loc al clasamentului. În tribunele stadionului Jiul IELIF din Valea Roşie s-a înregistrat o afluenţă masivă de public, aproape 1.000 de iubitori ai fotbalului venind să vadă confruntarea de sâmbătă.

Gazdele au început mai bine, dominând primele minute ale partidei, având şi câteva şuturi din preajma careului, care nu i-au dat însă emoţii portarului gugulan Cioloca. Apoi, încet, încet, caransebeşenii au echilibrat jocul, iar în minutul 26 au reuşit deschiderea scorului, în urma unui corner executat de pe stânga de Suru, mingea, reluată cu capul de Opriş, fiind scăpată în poartă de goal-keeper-ul oltean.

Cu trei minute înainte de pauză a picat şi golul al doilea al gugulanilor, după o acţiune purtată de Vucea, ajutat şi de fundaşul de pe partea stângă, care a dat pe lângă minge, caransebeşeanul a driblat şi portarul gazdelor, înscriind în poarta goală.

În partea a doua, gugulanii au jucat la conservarea rezultatului, apărându-se cu calm şi exactitate şi contraatacând tăios ori de câte ori au avut ocazia, Vucea făcând o adevărată risipă de efort. Odată cu trecerea timpului, tehnicianul Liviu Achim a făcut schimbări tactice, prin înlocuirea lui Staicu cu Bâldea echipa gugulană câştigând la capitolul posesie a mingii. În minutul 76, Liuba i-a lăsat locul lui Adrian Ganea, care şi-a făcut astfel debutul în tricoul formaţiei caransebeşene. Până la final, craiovenii au mai avut două ocazii de a înscrie, însă portarul Cioloca s-a dovedit imbatabil, aşa cum a fost, de fapt, pe tot parcursul partidei.

Formaţia caransebeşeană este pe locul IV al clasamentului, cu 11 puncte, la 3 puncte de liderul Flacăra Făget. În etapa viitoare, gugulanii vor juca acasă cu Minerul Mătăsari. Meciul se va disputa sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 15.

Mai multe despre acest meci la care au asistat nume mari ale fotbalului românesc – Geolgău, Săndoi sau Aurică Beldeanu – puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea joi, 18 octombrie.