Campionatele Ligilor a IV-a şi a V-a, discutate în Comitetul Executiv al AJFRecent, Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Caraş-Severin a avut o întâlnire la care au participat şase din cei opt membri cu drept de vot. În cadrul acesteia, s-a aprobat, cu unanimitate de voturi, înghețarea campionatului regulat al Ligii a V-a, ediția 2019-2020, cu rezultatele înregistrate în tur, iar după data de 1 iulie, în funcție de prevederile guvernamentale, campionatul 2019-2020 să continue sub formă de play-off, cu participarea echipelor clasate pe locurile 1-6, și play-out, cu participarea echipelor clasate pe locurile 7-12, sistem campionat – fiecare cu fiecare, un singur meci tur.
De asemenea, s-a mai aprobat, tot cu unanimitate de voturi, înghețarea campionatului regulat al Ligii a IV-a, ediția 2019-2020, cu rezultatele înregistrate până în etapa a XIV-a, în cele două serii, respectiv Seria Oravița, inclusiv victoriile până la finalul etapei a XVIII-a, cu 3-0, de facto, ale echipelor care aveau adversar pe AS Croația Clocotici, echipă retrasă după începerea returului, și Seria Caransebeș.
Pe zona Caransebeș, s-a decis disputarea unui joc de baraj, în data de 1 iulie, între ocupantele locurilor doi și trei, respectiv AS Șoimii Oțelu Roșu și AS Magica Caransebeș, cele două echipe aflându-se la egalitate de puncte.
„Pentru desemnarea echipei campioane s-au stabilit două variante, una dintre ele devenind în mod automat obligatorie, funcție de deciziile guvernamentale, de relaxare sau nu a condițiilor de disputare a competițiilor sportive. Prima ar fi reluarea competiției cu începere în prima săptămână a lunii iulie, sub forma unui turneu play-off între patru echipe, cu participarea ocupantelor locurilor 1 și 2 din fiecare serie, Oravița și Caransebeș, sistem campionat fiecare cu fiecare, meci tur-retur. Echipele clasate pe locul unu din fiecare serie vor porni cu un ecart de trei puncte, iar echipele clasate pe locul doi, cu zero puncte. Această variantă este valabilă în cazul relaxării optimiste a situației de infestare cu COVID-19. În cea de a doua, competiţia ar urma să se reia cu începere după 15 iulie, cu play-off în care participă primele două clasate din fiecare serie, iar formula de disputare se va stabili la proximul Comitet executiv, după consultarea echipelor și stabilirea, de către FRF, a termenului de anunțare a campioanei județene din Liga a IV-a. Formula de disputare votată este sistem Cupă, eliminatoriu, și, funcție de calendarul FRF, se vor stabili meciurile de semifinală și finală, într-o singură manșă sau tur-retur”, ne-a informat Viorel Lolea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin.
O altă decizie votată în unanimitate prevede reducerea baremurilor la partidele care se vor desfășura fără spectatori, în perioada imediat următoare, până la sfârșitul campionatului 2019-2020, astfel: se reduc cu 100 de lei baremurile la partidele de Liga a IV-a, prin delegarea unui singur observator la meciuri, şi se reduc cu 50 de lei baremurile la partidele de Liga a V-a.
De asemenea, s-a decis reluarea ediției de Cupa României, faza județeană, ediția curentă, după stabilirea datei scadente de către FRF pentru anunțarea echipei câștigătoare a fazei județene.
Sorin ROGOZ