Călin Pamparău, din Siete días, în 7 Zile


Tânărul poet născut la Caransebeş în data de 24 ianuarie 1992, Călin Pamparău, îşi va lansa în curând primul volum de poezii, intitulat „Nopţi fără tine”.

De la vârsta de zece ani, împreună cu părinţii, s-a stabilit în Spania, în localitatea Yecla (Murcia). A început să scrie poezii acum trei ani şi face parte din Cenaclul poetic din Yecla (Círculo poético de Yecla).

Toate poeziile lui Călin Pamparău sunt în limba spaniolă, deoarece locuind încă de la o vârstă fragedă în străinatate şi făcând şcoala în ţara din Peninsula Iberică, limba română nu îi este tocmai familiară, deşi nu a ocolit-o în scrierile sale, chiar dacă autorul recunoaşte că „Atunci când citesc autori români precum Eminescu sau Cioran, trebuie să citesc în spaniolă, deoarece nu înţeleg o parte din lexicul românesc”.

Cu puţin timp în urmă, a început să publice şi articole de interes public în ziarul local din Yecla (Siete días Yecla”) „Şapte zile Yecla”, dar şi în ziarul regional din Murcia (Salud21”).

Înclinaţia pentru artă şi-a descoperit-o încă din copilărie. La vârsta de şapte ani a început să deseneze personajele lui Walt Disney, uitându-se la desenele animate din acea vreme.

A jucat în piesa de teatru „Păcală”, realizată de Şcoala Generală Nr. 8, pusă în scenă de profesoara lui, Felicia Goiţi, şi îi face plăcere să-şi amintească faptul că a cântat melodia „Frumoasă vecina noastră”. (M. Doman)