„C.D. Loga” are un campus la standarde europene


Cu ocazia recentei inaugurări a Sălii de sport din cadrul Campusului preuniversitar al Colegiului Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş, primarul municipiului, Felix Borcean, a făcut şi o prezentare a celorlalte obiective care alcătuiesc acest complex modern din incinta liceului. Proiectul – a spus edilul – a fost unul extrem de ambiţios la momentul în care a fost conceput, în anul 2007, însă lucrările au stagnat câţiva ani, după care, în 2015, prin implicarea administraţiei locale şi ajutorul acordat de aceasta, a putut fi dus la bun sfârşit.

În afară de Sala de sport, care este cea mai modernă din oraş, în campus mai există un corp cu şase garsoniere pentru cadrele didactice, internatul pentru elevi, cu opt camere cu câte patru paturi şi una cu două paturi, sală de lectură şi spălătorie proprie, centrală termică, iar cantina şcolii a fost modernizată şi utilată cu tot ceea ce e necesar pentru prepararea mâncării şi servirea, în condiţii excelente, a mesei.

Atât internatul, cât şi cantina sunt la standarde europene, ceea ce ar putea crea un reviriment în Caransebeş, în ceea ce priveşte cazarea elevilor, pentru că, în momentul de faţă, foarte puţini tineri aleg să se cazeze în spaţiile internatelor şcolare. Sperăm că aceste modernizări îi vor determina pe elevi să opteze pentru o altă formă de cazare decât cea care s-a instituit în ultimii ani în municipiu, dar şi în multe alte localităţi. Suntem foarte bucuroşi că, în sfârşit, Colegiul Naţional «C.D. Loga» beneficiază de aceste spaţii şi suntem convinşi că atât profesorii, cât şi elevii, cei care sunt de fapt beneficiarii acestor lucrări, îşi vor desfăşura cu un alt aplomb, cu mai mult drag, activitatea în noile spaţii puse la dispoziţia lor”, a adăugat Felix Borcean.

Edilul municipiului a spus că mai există un proiect în derulare, implementat prin Serviciul de Urbanism al Primăriei, de către peisagistul Ovidiu Brici, privind amenajarea curţii interioare a colegiului. „Ne-am înscris, cu acest proiect, la un proiect mai mare, «Ţara lui Andrei», şi, la final, ne-am clasat pe locul 11. Sper însă că juriul va ţine cont de importanţa acestei amenajări şi proiectul nostru va fi selectat spre finanţare. În caz că acest lucru nu se va întâmpla, Primăria municipiului Caransebeş va realiza investiţia din fonduri proprii, începând din primăvara anului 2017”, a mai spus Felix Borcean.

Investiţia se ridică la 20.000 de euro, iar prin proiectul „Ţara lui Andrei” s-ar putea obţine o finanţare de 15.000 de euro.

Bianca METEŞ