Bazar caritabil şi Festival de colinde la Oţelu Roşu


Bazar caritabil şi Festival de colinde la Oţelu Roşu
În preajma Sărbătorilor de Iarnă, Consiliul Elevilor de la Liceul Bănăţean Oţelu Roşu a organizat, în cadrul proiectului „Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”, un bazar caritabil în holul Casei de Cultură. La cele şase standuri au fost puse spre vânzare jucării de pluş oferite de Fundaţia Umanitară „Caritas” Caransebeş, prin bunăvoinţa preşedintelui Ludovic Mleziva, dulciuri, felicitări şi ornamente de Crăciun confecţionate de elevii de la învăţământul primar şi gimnazial, îngeraşi şi icoane realizate de elevii Cercului de religie, precum şi picturi semnate de elevii Şcolii de Arte Plastice. În acest timp, vizitatorii înfriguraţi au fost întâmpinaţi cu preparate calde – ceai, cafea, prăjituri, ciocolată, chiar la intrarea în hol, în cadrul unui stand pregătit de elevii de la Domeniul servicii şi sponsorizat de Reuniunea „ASTRA”.
Din vânzarea obiectelor expuse s-au strâns aproximativ 1.400 de lei, sumă ce va fi direcţionată spre elevii cu situaţie materială precară, precum şi spre tinerii cu potenţial în performanţa şcolară.
Concomitent cu bazarul de Crăciun, pe scena Casei de Cultură a avut loc spectacolul „Colinde, colinde, e vremea colindelor”, organizat de Comisia de învăţământ din cadrul Consiliului Local Oţelu Roşu, în colaborare cu toate unităţile de învăţământ de pe raza oraşului. La finalul spectacolului, Moş Crăciun a oferit pungi pentru toţi colindătorii.
Acţiunile caritabile de Crăciun au continuat cu proiectul „Din suflet pentru suflet”. Un număr de 108 elevi cu situaţie materială precară de la învăţământul primar şi gimnazial s-au bucurat de cadouri primite din partea Fundaţiei Umanitare „Caritas” Caransebeş, iar alţi 114 elevi de la învăţământul liceal au primit dulciuri şi rechizite din partea Reuniunii Cultural-Ştiinţifice „ASTRA” Oţelu Roşu. Graţie unei foarte bune colaborări între „Caritas” şi Liceul Bănăţean, existentă de mai mulţi ani, 15 elevi de la învăţământul primar beneficiază de o masă caldă pe zi, sponsorizată de Fundaţie, în timp ce pentru alţi cinci, costurile sunt suportate de Primăria Oţelu Roşu.
Evenimentele organizate de Consiliul Local Oţelu Roşu în preajma Naşterii Domnului, în colaborare cu Reuniunea Cultural-Ştiinţifică „ASTRA” Oţelu Roşu şi Casa de Cultură, s-au încheiat pe 23 decembrie, când a avut loc prima ediţie a Festivalului de colinde, datini şi obiceiuri tradiţionale „Hristos se naşte, întâmpinaţi-L“. Au urcat pe scena Casei de Cultură: Corul consilierilor locali, Corul „Astra”, Corul tineretului astrist, Corul Liceului Bănăţean – învăţământ primar, Corul Şcolii Gimnaziale Nr. 3, Corul Bisericii Ortodoxe Glimboca şi elevii Şcolii Gimnaziale Glimboca, cu obiceiul „Ignatul”. Programul a cuprins şi trei momente de colind şi suflet românesc, cu profesorii Angelica Vărzan, Cristina Zaharia şi Elena Ianto.
Otilia ŢICHELEA