„Bătrâna Doamnă” catolică are ceas cu GPS


Biserica Romano-Catolică din Centrul Civic al municipiului Caransebeș arată, de câteva zile, altfel, ca urmare a lucrărilor de reabilitare și modernizare prin care a trecut în această vară, fondurile necesare fiind obținute pe un proiect depus la Primăria Caransebeș. Astfel, au fost reabilitate și electrificate clopotele, și a fost schimbat ceasul din turn.

„Am reușit să electrificăm clopotele, funcționează toate patru, până acum neputând să folosim decât două dintre ele. Clopotele marchează acum sfertul, jumătatea, trei-sfertul, ora exactă, iar un ciocan bate, separat, ora fixă de fiecare dată. Au fost schimbate și vechile cadrane ale ceasului din turn, au fost aduse altele, moderne, ceasul funcționează prin GPS, iar de la 7 seara până la 7 dimineața, este iluminat”, a spus preotul paroh Martin Neagu.

Acesta a adăugat că inițiativa a fost luată în Noaptea de Înviere din acest an, ea aparținând fostului edil al municipiului, Marcel Vela.

Biserica Romano-Catolică este una dintre cele mai vechi clădiri din Caransebeş, fiind construită în anul 1725. (B. Meteș)