„Bătălia cărţilor” şi-a desemnat învingătorii la CaransebeşLa Caransebeş s-a finalizat cea de a şasea ediţie a concursului de lectură „Bătălia cărţilor” şi au fost desemnaţi cititorii anului 2023 pe cele două categorii de vârstă înscrise în concurs, evenimentul având loc în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului.
Astfel, la Categoria copii (11-13 ani), Premiul I – Cititorul anului s-a acordat elevului Petru Acsânia, clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, Premiul II – Cele mai bune zece fişe au fost întocmite de elevul David Boran, clasa a V-a, de la Colegiul Naţional „Traian Doda”, Premiul III – Cea mai bună fişă la cartea anului a fost întocmită de eleva Andreea Forcoşanu, clasa a VI-a, de la C.N. „Traian Doda”.
La Categoria adolescenţi (14-18 ani): Premiul I – Cititorul anului s-a acordat elevei Maria Bobic, clasa a X-a, de la C.N. „C.D. Loga”, Premiul II – Cele mai bune zece fişe au fost întocmite de eleva Andreea Călţun, clasa a IX-a de la C.N. „Traian Doda”, Premiul III – Cea mai bună fişă la cartea anului a fost întocmită de eleva Mirabela Mihai, clasa a XI-a, de la C.N. „Traian Doda”.
„Felicităm pe această cale toţi elevii care s-au calificat pentru finala concursului şi au citit cele zece cărţi obligatorii, şi-i aşteptăm anul viitor la o nouă ediţie a «Bătăliei cărţilor»”, a declarat Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii Municipale „Mihail Halici”, organizatoare, alături de Primăria municipiului, a acestei manifestări. (M. Doman)