Avram Iancu şi-a pus „costum” nou la Caransebeş


Strada Avram Iancu din

 Strada Avram Iancu are, începând de săptămâna trecută, o înfăţişare modernă. Pe această arteră a fost amenajată prima pistă pentru biciclete din Caransebeş, au fost amplasate lămpi estetice, au fost refăcute în întregime trotuarele, au fost montate noi pavele şi au fost amenajate câteva zeci de locuri de parcare. Conform declaraţiilor primarului Marcel Vela, principala cale de acces către Piaţa Agroalimentară din municipiu, una dintre cele mai vechi de acest gen din Banat, este „Lipscaniul Caransebeşului, realizarea unui vis mai vechi de-al meu, încă de când am ajuns la conducerea Primărei”. (C. Senco)

Caransebeş, are, începând de joi, 20 octombrie, o nouă înfăţişare, după ce aici au avut loc lucrări de modernizare. Strada, care se prezenta într-un mod necorespunzător pentru desfăşurarea traficului rutier şi pietonal, a fost introdusă pe lista de investiţii, lucru cu care au fost de acord toţi consilierii locali.

,,Este un vis mai vechi de-al meu, încă de când am ajuns la conducerea Primăriei, şi, iată că după câteva săptămâni de lucru, datorită capacităţii şi priceperii firmei care a câştigat licitaţia, lucrarea a fost finalizată într-un timp record. Ea face parte dintr-un ansamblu generos al Pieţei Agroalimentare, este Lipscaniul Caransebeşului, dacă vreţi, principala cale de acces spre una dintre cele mai vechi pieţe din Banat”, a precizat primarul Ion Marcel Vela.

Odată cu reabilitarea străzii, aici au avut loc şi lucrări de modernizare. Astfel, a fost amenajată prima pistă de biciclete din Caransebeş, au fost amplasate lămpi estetice care dezvoltă, din punct de vedere urban, întreaga zonă, împreună cu vegetaţia care va înnobila, peisagistic, spaţiul.

Dincolo de aceste lucrări edilitare, am dorit să dăm zonei şi o conotaţie culturală şi, la intrarea pe această stradă, am amplasat sculptura cu titlul „Roadele pământului”, a artistului armean, Emir Petrosian, lucrare care se integrează perfect cu accesul principal spre piaţă. Sper ca, aşa, Caransebeşul să arate în continuare că este pe un drum bun, că este într-o continuă modernizare, că îşi doreşte să fie un oraş european, una dintre principalele cetăţi ale Banatului. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care ne-au încurajat să facem această stradă, care ne-au susţinut, care au înţeles necesitatea ei, şi celor care, în această perioadă de şantier, au înţeles că, pentru a face lucruri bune, trebuie trecută şi o perioadă de penitenţă administrativă, pentru ca, la final, să realizăm lucruri cu adevărat extraordinare”, a mai spus Marcel Vela.

Carmen SENCO