„Audienţe” pe teren, la Modulele ACH


Așa cum a promis în campania electorală și chiar în ultima ședință a Consiliului local, primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, „face teren” în fiecare zi de vineri, vizitând toate zonele oraşului în care se semnalează probleme. Ultima astfel de întâlnire a edilului a avut loc la Modulele ACH, cu reprezentanţii celor 180 de familii care locuiesc acolo.

Cea mai presantă dintre toate este problema legată de presiunea apei, cetăţenii care au discutat cu primarul afirmând că reprezenanţii operatorului Aquacaraș le-au spus că ei nu pot interveni, deoarece rețeaua este proprietatea privată a locatarilor. La conducta de gaz – au adăugat oamenii –, chiar dacă trece prin vecinătate, nu se pot racorda, deoarece modulele sunt din lemn, iar ei nu vor obţine niciodată autorizație în acest sens. „Iluminatul este și el privat, aparține societăţii Hidroconstrucția, nu puteți interveni ca să mai schimbați câte un bec. Acum câteva luni nu au plătit curentul, deși de la noi au încasat banii în fiecare lună, iar noi am rămas fără curent pentru că ei nu au plătit la Enel”, i-au mai spus cetăţenii edilului.

„Primăria a vrut întotdeauna să preia drumurile de la societatea de la care aţi cumpărat locuințele, dar cealaltă parte nu a dorit acest lucru, iar acum dumneavoastră sunteți proprietarii… Am vrut să introducem zona de la stradă (un perimetru în care cresc bălării – n.r.) într-un proiect european, să o înfrumusețăm, dar terenul este privat şi nu se poate”, le-a răspuns Felix Borcean interlocutorilor.

După întâlnire, primarul municipiului ne-a spus că, deşi problemele în zonă sunt multe şi delicate, administraţia locală doreşte să se implice în rezolvarea lor. „Sunt foarte multe controverse în această zonă, terenul aparține proprietarilor, modulele nu sunt intabulate, nu există cărți funciare, sunt probleme cu apa, cu canalizarea, cu racordurile electrice, nu există gaz, însă zona aparține proprietarilor și este foarte dificil pentru Primărie să intervenă. Cât de curând ne vom consulta cu distribuitorii de utilități, pe locatari i-am chemat la Primărie ca să reglementăm problema terenurilor, ca să încercăm să aducem și acest mic cartier al Caransebeșului la condiţiile civilizate pe care ni le dorim cu toții. Din câte am discutat cu oamenii, ei sunt dispuși să cedeze către Primărie ceea ce putem noi prelua, numai că asta presupune un proces destul de îndelungat, pe care însă noi vom încerca să-l scurtăm pe cât posibil”, a adăugat Felix Borcean.

Bogdan NAUM