Atât de aproape de un punct…


Pe o vreme plăcută, de vară, gazdele s-au impus la capătul unui duel atractiv pentru primele locuri din clasament. A fost 2-1, după 1-0 la pauză, Porcescu marcând primul gol al ,,Cataniei” şi oferind iluzia unei răsturnări a tabelei

Sâmbătă, 14 mai, echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania, care evoluează în Seria a V-a a Ligii a III-a, a jucat în deplasare, la ACS Recaş. Meciul a fost unul atractiv, în care s-au confruntat două formaţii care se luptă să ajungă pe podium. Gazdele au deschis scorul din penalty, pentru caransebeşeni egalând Porcescu, în repriza a doua. După înscrierea golului, gugulanii au ieşit mai curajos la joc, însă cei care au marcat au fost tot recăşenii. Pe final, Grigorie a ratat o ocazie care putea să le aducă un punct caransebeşenilor. (S. Rogoz)

 

După un start molcom de partidă, în care niciuna dintre formaţii nu au riscat nimic, gazdele aveau să se aventureze în căutarea punctului cu var. Şuturile de la distanţă nu au fost o soluţie bună pentru caransebeşeni, încercarea lui Feneş fiind reţinută de experimentatul Ţurcaş. În minutul 38, pătrunderea lui Ţimbota putea să aducă deschiderea scorului, dar Porcescu, contrat de Situwe, a reluat peste transversală, de la numai 6 metri. Vucea, de la recăşeni, a văzut un cartonaş galben pentru simulare, dar nu a renunţat la idee şi, cinci minute mai târziu, a reuşit să obţină penalty-ul mult-dorit. Lovitura de pedeapsă a fost transformată, nu fără emoţii, de Rogozinaru. Gazdele au forţat şi după înscrierea golului, pe finalul primei reprise, însă Vulpescu s-a opus lui Andronic, cu preţul unei accidentări, pentru ca, peste alte două minute, să-l blocheze şi pe Vucea.

Repriza secundă s-a animat  pentru că gugulanii au lovit pe contraatac. În minutul 57, Porcescu a primit de la Neagu, a pătruns şi l-a executat cu sânge rece pe Ţurcaş, aducând egalitatea pe tabela de marcaj. După înscrierea golului, caransebeşenii au prins curaj, fiind periculoşi în continuare, dar nou-intratul Şchiopu a apărut parcă de nicăieri în centrul careului reluând în gol, din plonjon, o centrare venită de pe stânga. Şi, totuşi, pe final putea să fie 2-2. Grigorie a recepţionat o minge la marginea careului şi a şutat puţin pe lângă poartă, în ultimele secunde ale jocului.

ACS Recaş: Ţurcaş, Nicolescu, Situwe, Aldana, Novacovici, Rogozinaru, Chivoiu (Szekely), Boldea, Vucea (Trandu), Andronic (Şchiopu), Nanu (Şeroni). Rezerve: Indreica, Paleacu, Steop. Antrenor, Cosmin Petruescu.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu (Socaci), Grigorie, Românu, Patrona, R. Dumitru, Ţimbota, Şt. Bălan (Ciobanu), Feneş, Văcărescu, Porcescu, Coman (Neagu). Rezerve: Păvălan, Boureanu, Covăsală. Antrenor, Ion Ibric.

,,Mă îngrijorează aceste înfrângeri, însă am văzut o schimbare în bine în jocul echipei. Păcat de cele două greşeli defensive… Suferim la capitolul concentrare. Scorul e nemeritat, puteam egala şi la ultima fază”, a declarat după meci Ion Ibric, antrenorul echipei caransebeşene.

În acest moment, caransebeşenii se află pe locul IV, cu 38 de puncte. În etapa viitoare, ei vor juca pe teren propriu, cu Bihorul Beiuş, meci programat sâmbătă, 21 mai, la ora 18.