„Armenişana”, aur la Nisipurile de AurÎn perioada 10-19 august, Ansamblul de cântece și dansuri „Armenişana” al Căminului Cultural Armeniș a reprezentat România la ediția cu numărul 26 a Festivalului Internațional de Folclor „Balkan Folk Fest”, organizat la Nisipurile de Aur – Varna, în Bulgaria.
La acest festival au mai participat ansambluri folclorice din Israel, Turcia, Ucraina şi Bulgaria, meritul „Armenișanei” fiind cu atât mai mare cu cât s-a întors acasă cu Placheta de Aur a Festivalului, oferită de organizatori pentru prestația deosebită pe scena acestui festival.
„Mulțumim și de această dată primarului comunei Armeniș, Ioan Cristian Vela, pentru modul și promptitudinea cu care a acționat pentru ca acest ansamblu să poată participa la acest festival internațional, prin asigurarea transportului din partea Primăriei Armeniș. De asemenea, mulțumim și organizatorilor pentru felul cum am fost primiți, găzduiți și apreciați”, ne-a spus directorul Căminului cultural şi instructorul ansamblului, Dumitru Dragomir. (Ş. Isac)