Apă la pompă, la Vârciorova


Joi, 6 septembrie, la ora 12.05 – după cum ne-a cerut să consemnăm, cu mare exactitate, primarul comunei Bolvaşniţa, Petru Mihăilescu –, la cişmelele amplasate pe străzile satului Vârciorova a curs prima picătură de apă. Este vorba de probele care s-au făcut în cadrul lucrărilor executate pentru proiectul „Alimentare cu apă, canalizare menajeră şi staţie de epurare Bolvaşniţa şi Vârciorova, modernizare stradă principală”.

„Proiectul – ne-a spus Petru Mihăilescu – este finanţat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, investiţia fiind realizată cu sprijinul Uniunii Europene şi al Guvernului României, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 7 milioane de lei (70 de miliarde de lei vechi). El a demarat în urmă cu doi ani, însă s-au înregistrat unele întârzieri, datorită condiţiilor grele în care s-a lucrat în unele perioade şi în unele zone greu accesibile, piedici pe care proiectantul nu avea cum să le prevadă. Aşa cum spuneam, proiectul este finanţat prin Măsura 3.22 şi, în ceea ce priveşte apa, în amonte de Vârciorova au fost construite un baraj, o staţie de filtrare şi clorinare a apei, precum şi două bazine de 200 mc fiecare, de unde aceasta pleacă în reţea, iar la ieşirea din Bolvaşniţa, o staţie de epurare”.

Lucrările au fost executate, în parteneriat, de societăţile Crosi, Calor Grup şi Cristicons, toate din Reşiţa, ne-a mai spus primarul Petru Mihăilescu.

Sonia BERGER