„Antenele“ – da, „Aquacaraş” – ba!


După ce, într-o conferință de presă susținută în cursul săptămânii trecute, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, a declarat că telefonul său este ascultat, el fiind anunțat oficial de acest lucru de către Serviciile interne ale Statului, afirmând că a primit acasă, în cutia poștală, o adresă prin care era informat că asupra sa a fost instituită măsura urmăririi cu tehnică, fostul viceprimar al Caransebeșului a luat, recent, poziție față de situația fără precedent generată de evenimentele în care este implicat Trustul de presă INTACT. Ilie Iova s-a arătat deranjat de atitudinea unor oameni politici din județ care au sărit în apărarea „Antenelor”, dar care, atunci când a fost vorba despre găsirea unei soluţii pentru redresarea operatorului judeţean de apă şi canalizare, „Aquacaraş”, aflat într-o situaţie similară, s-au comportat complet diferit.

„Atunci când ne chinuiam să scoatem «Aquacaraș» din situația delicată în care se afla, vizavi de acea executare silită, nu a apărut nici un salvator. Îmi aduc aminte că atunci, într-o singură săptămână, s-au vândut mașini, s-au vândut utilaje, s-a ras tot, și cu toate astea nu am văzut pe niciunul dintre oamenii mari din politică să spună că operatorul regional de apă și canal este omorât pur şi simplu, luându-i-se utilajele cu care lucrează. Acum, văd că sunt foarte mulți cei care vor să salveze o situație care mie mi se pare una foarte corectă”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă susţinute zilele trecute, vicepreşedintele Consiliului judeţean.

Ilie Iova a mai afirmat că a văzut persoane fizice, bătrâni, pe care ANAF i-a scos în stradă cu mobilă cu tot și le-a spus că din acel moment nu mai au locuință, și că nimeni nu a sărit în ajutorul acestora.

Bianca METEŞ