Judoka din Caransebeș au participat la un spectacol unic în România


Cea de-a șaptea ediție a competiției de judo Cupa Semenic Fest” a avut loc pe 2 septembrie, la Gărâna. Este singura întrecere de judo din România care se desfășoară în aer liber, la munte. Aproximativ 100 de sportivi de la 11 cluburi din țară au venit în weekend la Gărâna să lupte pentru marele trofeu.

Muncitorul Reșița și Energetica Caransebeș și-au unit forțele și au făcut o echipă comună, AJJ Caraș-Severin/Lupo Touring, care s-a dovedit a fi una redutabilă. După întreceri atractive la două categorii de vârstă, U12 și U14, masculin și feminin, judoka din Caraș-Severin au câștigat marele trofeu, având nouă locuri I, șase locuri II și patru locuri III.

Dintre reprezentanții CS Energetica din Caransebeș, antrenați de Ion Radu și Ioan Răuțu, s-au clasat în primele trei locuri următorii: Alexandru Burcu (locul 1 la 24 kg, U12), Bogdan Selner (locul 1 la 50 kg, U12), Gabriela Cîrcu (locul 1 la 26 kg, locul 2 la 29 kg, U12), Ariana Podea (locul 1 la 48 kg, locul 1 la 52 kg, U12), Daniela Hanțig (locul 1 la 48 kg, U14), Alexandru Borcean (locul 1 la 38 kg, U14), Ana-Maria Arșovan (locul 2 la 44 kg, U12), Ciprian Burcu (locul 3 la 24 kg, U12), Serena Adriana Dumitru (locul 3 la 57 kg, U14), Ionuț Câmpean (locul 3 la 34 kg, U14).

Multiplul medaliat în competițiile naționale de judo, caransebeșeanul Alexandru Borcean și-a învins toți adversarii de la categoria sa de greutate și a obținut un binemeritat loc I la Cupa Semenic Fest.

Cei mai merituoși dintre concurenți au fost recompensați cu medalii și diplome oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin. În clasamentul pe cluburi, locul I a fost ocupat de AJJ Caraș-Severin/Lupo Touring, pe locul al doilea s-a clasat CS Temerarul Sibiu, iar pe locul al treilea s-a situat CSS Lugoj. Au fost oferite plachete arbitrilor acestei competiții, precum și primarului municipiului Caransebeș, Felix Borcean, prezent pentru al doilea an consecutiv la Gărâna.

Marian CĂRĂVAN