Ajutoarele alimentare, la redistribuire!


În Caraș-Severin sunt 47.819 beneficiari ai Programul Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD), cărora le revin 95.638 de pachete cu alimente. Recent, prefectul județului, Florența Albu, a declarat că pe listele inițiale au fost distribuite 71.986 de pachete cu alimente, în prezent stocul înregistrat la nivel de județ fiind de 23.652 de pachete, Ministerul Fondurilor Europene fiind informat asupra stocului înregistrat și asupra faptului că la nivelul județului Caraș-Severin nu au existat solicitări neacoperite la nivelul primăriilor, nefiind cazul efectuării de compensări între localități, precum și faptul că nu au fost solicitări de compensare nici din partea altor județe.

În continuare urmează etapa de distribuire pe listele de suplimentare, etapă în care se stabilește prin dispoziție a primarului numărul de cutii de persoană (maximum două) și se realizează și o prioritizare a beneficiarilor. În această etapă, cele 63 de primării cu stoc excedentar vor distribui pachetele în același condiții ca și în cazul distribuirii pe listele inițiale. Celelalte 14 primării au finalizat integral distribuirea pachetelor alimentare, înregistrând stoc zero după etapa de distribuirea pe listele inițiale.

Conform datelor oficiale ale Instituţiei Prefectului, la Caransebeş, din 5.182 de cutii primite pentru 2.591 de beneficiari, au mai rămas 2.730, iar în Oţelu Roşu – 302.

Mădălina DOMAN