AFIR avertizează!


Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale atrage atenția solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 să fie vigilenți și să nu permită apariția unor situații infracționale cu impact financiar, produse de persoane care nu au nicio legătură cu AFIR.

Astfel, instituţia face încă o dată precizarea că relația contractuală este directă și are loc numai între Agenție, prin structurile sale teritoriale regionale sau județene, și solicitantul/beneficiarul finanțării nerambursabile. AFIR nu va solicita niciodată sume de bani pentru depunerea unor proiecte și, cu atât mai mult, nu va realiza vreun demers care să pericliteze egalitatea de șanse a solicitanților, se arată într-un comunicat al Agenţiei.

În ultima vreme, am întâlnit câteva situații grave, în care oameni de bună-credință au fost înșelați și păgubiți de diferite persoane al căror scop nu este altul decât acela de a induce în eroare și de a-și însuși sume de bani prin fraudă. Sunt preocupat de această situație și atrag atenția ca, la orice nelămurire sau suspiciune, cei care doresc să acceseze sau au accesat PNDR să ia legătura cu colegii mei din structurile teritoriale. Mai mult, accentuez faptul că toate contractele de finanțare se semnează la sediile Centrelor Regionale sau Oficiilor Județene ale AFIR, și nu în altă parte.” a precizat directorul general AFIR, Adrian Chesnoiu.

În comunicat se mai specifică faptul că AFIR face acest demers de informare în urma semnalelor venite din partea unor beneficiari și din mass-media, ultimul caz fiind consemnat recent în municipiul Lugoj. (M. Doman)