„Afilon Laţcu si Ion Muntean”, la Glimboca şi Oţelu Roşu


În zilele de 18 şi 19 octombrie, la Glimboca şi la Oţelu Roşu se va desfăşura Festivalul folcloric omagial închinat celor doi mari coregrafi care au fost Afilon Laţcu şi Ion Muntean.

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc joi, 18 octombrie, la Primăria Glimboca, locaţie care va găzdui un simpozion cu tema „Repere coregrafice în subzonele folclorice ale Caraşului“, moment urmat de depunerea de coroane de flori la mormintele celor doi coregrafi. În aceeaşi zi, începând cu ora 17, pe scena Casei de Cultură din Oţelu Roşu vor urca Ansamblurile „Gugulanul“, din localitate, „Reşiţeana“, al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ion Românu“ din Reşiţa, „Izvoraşul“, din localitatea Buziaş, şi „Semenicul“, al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

În cea de-a doua zi a festivalului, îşi vor da concursul, tot de la ora 17, alte patru Ansambluri folclorice, respectiv „Doina Timişului“, din Timişoara, „Armenişana“, din comuna Armeniş, „Lugojana“, din Lugoj, şi „Iedera“, din Oţelu Roşu.

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu“, precum şi de Primăriile Glimboca şi Oţelu Roşu.

Bogdan NAUM