„Accidentul” a făcut două victime la Caransebeş


Două persoane, un bărbat şi o femeie din municipiul Caransebeș, au fost înșelate, recent, prin metoda „Accidentul”. Cazurile s-au petrecut la scurt timp unul după altul, infractorii reușind să pună mâna pe 15.000 de lei și 1.000 de euro.

Bărbatul din Caransebeș care a anunțat primul Poliția a declarat că în jurul orei 10.30 a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută, care i-a  spus că fratele lui, aflat în Austria, a suferit un accident în urma unui cutremur, iar pentru aducerea acestuia în țară, cu elicopterul, este necesar să achite suma de 10.000 de lei. În urma înțelegerii telefonice, la domiciliul bărbatului s-a prezentat o femeie care a declarat că este de la SMURD și că ea s-ar ocupa de cazul fratelui accidentat în Austria. Bărbatul i-a înmânat banii, ulterior dându-și seama că a fost înșelat, ne-a informat Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În aceeași zi, o femeie din Caransebeș a sesizat Poliția din municipiu cu privire la faptul că, în jurul orei 12, a fost contactată telefonic de un bărbat care i-a spus că fiul ei, stabilit în Franța cu familia, a fost implicat într-un accident de circulație, iar pentru intervenția chirurgicală este nevoie să achite o sumă de bani. Femeia a acceptat, iar peste 30 de minute, la domiciliul ei s-a prezentat o femeie care s-a declarat ca fiind de la Asigurări. Persoana vătămată i-a înmânat într-un plic suma de 1.000 de euro și 5.000 de lei. Și-a dat seama că a fost înșelată ulterior, când l-a sunat pe fiul său din Franța, a mai spus Cecilia Dăneț.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii municipiului Caransebeş, aceştia au reuşit identificarea autorului înşelăciunilor de marţi, 7 februarie, prin metoda „Accidentul”, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Buzău.

Bogdan NAUM