USR poartă încă discuţii pentru susţinerea lui Felix Borcean 1



La sediul din municipiu al filialei caransebeşene a Uniunii Salvaţi România a avut loc marţi, 10 martie, prima conferinţă de presă a acestei formaţiuni politice, în cadrul căreia au fost prezentaţi candidaţii pentru alegerile locale din acest an, respectiv pentru Consiliul local.
Conform preşedintelui Dragoş Curelea, USR Caransebeş, chiar dacă este o formaţiune tânără, activând de doar un an, se prezintă cu o echipă grozavă pentru municipiu. Propunerile pentru Consiliul Local Caransebeş sunt rezultatul unor alegeri interne, la care au participat toţi membrii filialei, ordinea pe listă urmând să fie aceea a numărului de voturi primite de fiecare.
Primul dintre aceştia este chiar Dragoş Curelea, care este caransebeşean, a absolvit Liceul Teoretic „Traian Doda”, apoi Facultatea de Geografie la Bucureşti, unde a şi lucrat 10 ani într-un institut de cercetare şi s-a şi căsătorit. În prezent, preşedintele filialei caransebeşene este antreprenor în domeniul turismului, având o cabană la munte. „Am intrat în politică destul de târziu, doar de un an şi jumătate, şi n-am mai făcut politică până la acel moment. La început am fost voluntar în campania «Fără penali în funcţii publice», unde am simţit, pur şi simplu, nevoia de schimbare, de oameni noi în politică, şi astfel am făcut pasul către USR, un partid nou, în care m-am regăsit, cu oameni tineri şi cu principii noi pentru politica românească”, a spus Dragoş Curelea.
Sanda Bistrean este profesoară şi coordonator al unui Cerc de lectură din municipiu. „De patru ani, vrem să aducem în faţa tinerilor oameni frumoşi, talentaţi, descătuşaţi de încrâncenări şi răutăţi, oameni care să reprezinte modele autentice. Au fost multe momentele în care mi-am spus că trebuie să fac ceva… Acum doi ani, o fostă elevă, plecată să studieze în străinătate, mi-a povestit că, de fiecare dată când urcă în autocarul care o aduce spre ţară, plânge minute în şir, pentru că îl aude pe şofer vorbind limba română, de care ei îi este dor în fiecare zi. Acesta a fost un moment în care mi-am spus că trebuie să fac ceva, trebuie să îi determin pe tineri să rămână aici, alături de familiile lor, alături de cei dragi sufletelor lor. Apoi am auzit de campania «Fără penali în funcţii publice», şi am spus că acesta este clar momentul în care pot să fac ceva, şi am început să strâng semnături. Cum nu ştiam ce să fac cu ele, cui să le dau, căutările mele au dus spre Dragoş, iar el m-a convins să mă alătur Filialei USR Caransebeş”, a spus Sanda Bistrean.
Camelia Rusulescu este, de asemenea, profesoară în Caransebeş. Ea a absolvit Facultatea de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, apoi Facultatea de Limba şi Literatura Română în cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Ea nu a mai făcut politică până la înregimentarea în USR, acest lucru fiind determinat de faptul că, lucrând zi de zi cu tinerii, a simţit pulsul acestora. „Sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă la noi în ţară, sunt foarte nefericiţi… Cred că acesta a fost primul impuls când mi-am dat seama că trebuie să fac ceva, şi am hotărât să intru în USR, de altfel singurul partid în care mă regăsesc”, a mai spus Camelia Rusulescu.
Florin Damian are 38 de ani şi este medic stomatolog. Motivul pentru care a intrat în USR este simplu – a observat că, stând deoparte, nu se va schimba nimic. De 8 ani, el face voluntariat, diagnosticând şi tratând copii la Centrul de plasament din Zăgujeni.
Cel puţin pentru cetăţenii Caransebeşului, Cornel Galescu nu mai are nevoie de nicio prezentare, expediţiile la care a participat sau le-a organizat fiind arhicunoscute de toată lumea. „Am ajuns aici pe cale logică, iar când spun cale logică mă gândesc la intenţia mea, care, atât acum, cât şi în trecut, a fost aceeaşi, eu nu m-am schimbat de-a lungul timpului. Am avut ca obiectiv principal intenţia de a promova Caransebeşul, şi am reuşit să fac asta în plan sportiv, când am fost alpinist, şi consider că mai am suficientă energie încât să îmi aduc contribuţia, pe plan local, la refacerea identităţii acestui oraş. Suntem cu toţii în această «barcă» numită Caransebeş, pe care trebuie s-o salvăm. Mi-aş fi dorit să mă pot implica pe cale apolitică, dar am tras totuşi cu ochiul la ce se întâmplă pe scena naţională şi am văzut că a apărut o formaţiune pe care eu o văd mai mult ca pe o mişcare, decât ca pe un partid politic, aşa că m-am înscris în USR, pentru că mă regăsesc în fiecare cuvânt din denumirea partidului”, a spus Cornel Galescu.
La conferinţă a participat şi Bogdan Silvăşan, candidatul USR la Primăria Rusca Montană.
Întrebat dacă USR şi-a desemnat un candidat pentru Primăria Caransebeş, Dragoş Curelea a declarat că până acum niciun partid nu a făcut acest lucru în municipiu. „Aşteptăm să vedem ce se întâmplă pe piaţa politică, mai ales că noi suntem un partid nou, fără prea multă experienţă. Urmărim, însă, mişcările adversarilor şi atunci o să acţionăm în consecinţă. Dar oricare dintre cei prezenţi aici poate fi candidat la Primăria Caransebeş”.
În ceea ce priveşte susţinerea, de către USR, a candidaturii actualului primar, Felix Borcean, Dragoş Curelea a spus că a avut discuţii cu acesta, cu atât mai mult cu cât sunt cunoştinţe vechi. „El se regăseşte în USR, pe noi ne bucură foarte mult declaraţiile lui, însă dânsul nu şi-a lansat deocamdată candidatura, este membru PNL, liberalii nu au încă un candidat… O să vedem ce o să se întâmple…”.
Referitor la eventuale alianţe cu PNL şi PMP la alegerile locale, preşedintele USR Caransebeş a afirmat că formaţiunea sa politică acordă independenţă filialelor, ceea ce înseamnă că şi cea din municipiu poate să se asocieze cu cine consideră de cuviinţă. „La Caransebeş nu am luat încă o hotărâre, nu s-a discutat nimic de alianţe, noi suntem într-o alianţă cu PLUS, ei putând să mai vină cu ceva «plombe» pe lista noastră. Vom intra într-o negociere, apoi mai vedem…”, a mai spus Dragoş Curelea.
Sonia BERGER


Un gând despre “USR poartă încă discuţii pentru susţinerea lui Felix Borcean

Comentariile sunt închise.