66 de cetăţeni majori „au muşcat din măr” la Primăria Caransebeş


Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei oraşului de pe malurile Timişului şi Sebeşului a găzduit joi, 21 martie, festivitatea de înmânare a Diplomelor de „Cetăţean al municipiului Caransebeş” celor 66 de tineri care au împlinit vârsta majoratului în cursul primului trimestru al acestui an. Pe lângă sărbătoriţi, din partea administraţiei locale, la eveniment au participat primarul Felix Borcean şi Marius Frăţilă, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor.

Edilul le-a spus tinerilor că a avut emoţii în ceea ce priveşte „prezenţa” acestora la eveniment, deoarece acţiunea Primăriei s-a suprapus cu cea de a treia probă a simulării examenului de Bacalaureat.

„Mă bucur că totuşi o parte dintre cei aniversaţi aţi venit astăzi, dar aşa se întâmplă de obicei, doar unii dintre voi preţuiţi cu adevărat această perioadă. Eu vă spun doar atât, bine aţi venit la începutul vieţii voastre de persoane mature, chiar dacă cea mai frumoasă parte a vieţii este totuşi cea până la 18 ani, este perioada copilăriei, este Raiul din Biblie, Grădina Edenului. Eu am comparat întotdeauna perioada copilăriei cu evoluţia omului, cu o perioadă fericită, până în clipa în care omul a muşcat din măr. Cam acum începeţi şi voi să muşcaţi din mere, să faceţi tot felul de nebunii… Eu vă doresc să aveţi o viaţă la fel de frumoasă, şi, dacă se poate, chiar mai frumoasă decât aţi avut până acum, să reuşiţi să vă îndepliniţi obiectivele, să vă împliniţi visele, prin examenele pe care le veţi da anul acesta sau anul viitor, cum e cazul celor din clasa a XI-a, şi să ne revedem întotdeauna cu drag, bucuria mea fiind şi mai mare atunci când văd că foarte mulţi dintre voi mi-aţi fost elevi”, le-a spus Felix Borcean tinerilor.

După ce au ciocnit o cupă de şampanie cu reprezentanţii administraţiei locale prezenţi în sală, tinerii s-au fotografiat şi au dialogat cu edilul municipiului pe diverse teme.

Bianca METEŞ