3.376 de tichete pentru mese calde, în Caraş-Severin, pentru persoanele defavorizatePrin OUG Nr. 115/2020, modificată cu completări, au fost stabilite măsurile necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, prin măsura de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, fiind aprobată Schema naţională de sprijin pentru persoanele vârstnice şi pentru persoanele fără adăpost.
Destinatarii finali ai programului sunt: persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii; persoanele/familiile fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale, am fost informaţi de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin.
La nivelul județului Caraș-Severin, au fost recepționate 3.376 de tichete sociale pe suport electronic. În vederea asigurării bunei derulări programului, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a dispus distribuirea, în perioada 4-16 noiembrie, a acestor tichete (carduri) către unitățile administrativ-teritoriale din județ, iar acestea, la rândul lor, le distribuie în această perioadă către destinatarii finali.
Totodată, beneficiarii finali au primit și informaţiile necesare privind lista unităţilor afiliate care servesc masa caldă pe raza teritorială unde aceştia îşi au domiciliul sau reşedinţa, ori în a căror evidenţă a administraţiilor publice locale se află.
Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali este de 180 de lei/lună. Cardurile au început deja să fie încărcate de către emitent, pe măsură ce au fost recepţionate de beneficiarii finali. (G. Luca)