„Sperăm să facem o treabă cât mai bună în retur”Di
alog cu Ion Ibric, antrenorul principal al FC Caransebeş

Începând de marţi, 31 ianuarie, lotul echipei de fotbal FC Caransebeş se află în cantonament, în staţiunea Băile Herculane, jucătorii fiind cazaţi la Hotelul „Diana”. Alături de ei se află antrenorul principal Ion Ibric, secundul Liviu Achim, antrenorul cu portarii, Dan Doran, precum şi Gabriel Vlădulescu, membru în conducerea clubului. Sportivii efectuează două şedinţe de pregătire pe zi, dimineaţa în sala de forţă, iar după-amiaza pe terenul de fotbal din Băile Herculane. Înainte de un astfel de antrenament, în aer liber, am stat de vorbă cu „principalul” Ion Ibric, care ne-a declarat: „Urmărim să îmbunătăţim partea fizică, băieţii sunt concentraţi la ceea ce au de făcut şi, în proporţie de 99 la sută, suntem mulţumiţi. În ceea ce priveşte condiţiile meteorologice, cu frig şi zăpadă, eu zic că, la ceea ce urmărim noi acum, sunt numai bune. Nu fugim de condiţiile meteo, pentru că acum ne aflăm chiar în perioada de acumulare, şi sperăm ca de săptămâna viitoare să ne ajute puţin şi vremea, să lucrăm la îmbunătăţirea relaţiilor de joc şi să schimbăm un pic profilul pregătirii… Din păcate, deşi trebuia să disputăm două meciuri amicale, n-am reuşit acest lucru, fiindcă nu ne-a permis starea terenului, care a fost îngheţat, abia ce am reuşit să băgăm un utilaj cu acordul şi chiar cu sprijinul Primăriei Herculane, care a mai luat din zăpadă, astfel încât acum se prezintă în condiţii mult mai bune. Sperăm, totuşi, ca în zilele următoare să jucăm un meci amical”.

În ceea ce priveşte lotul, Ion Ibric a răspuns că în probe la echipă se află mai mulţi jucători, dar nu poate pronunţa niciun nume, urmând ca despre ei să vorbească abia atunci când vor semna cu echipa gugulană. Din cauza stării terenului, a mai spus tehnicianul caransebeşean, conducerea clubului nu şi-a putut face o imagine exactă asupra valorii individuale a fotbaliştilor aflaţi în probe. Întrebat dacă are posturi deficitare la echipă, Ion Ibric a spus: „Pentru mine, ca antrenor, toate sunt deficitare. Mi-aş dori să am dublaj pe posturi, ca să fie concurenţă, şi mi-ar plăcea, bineînţeles, ca ei să fie de valori apropiate. Tocmai la acest capitol am suferit în tur, fiindcă am avut la dispoziţie un lot numeric, pentru că valoric am stat puţin mai rău. Cu toate astea, eu zic că am reuşit să închegăm o echipă, chiar dacă a sosit vremea să ne şi despărţim de anumiţi jucători… În locul lor, încercăm să aducem alţii, peste ceea ce am avut, şi sperăm să facem o treabă cât mai bună în returul care urmează”.

Obiectivul declarat al echipei este rămânerea în cel de al treilea eşalon, respectiv evitarea retrogradării. „Nu putem să emitem pretenţii la promovarea în Liga a II-a, nu ne permitem, nici nu îndeplinim anumite condiţii pentru aceasta. În plus, nu avem nici omogenitatea necesară, nici jucătorii care să ne ducă acolo. Încercăm să facem rezultate cât mai bune, fiindcă, dacă le vom obţine, atunci poate vor veni şi sponsorii alături de echipă, lucru pe care îl dorim, cu toţii, din tot sufletul”, a încheiat Ion Ibric.

Lotul urmează să se întoarcă la Caransebeş sâmbătă, 11 februarie, dar, dacă vremea va rămâne urâtă, conducerea clubului nu exclude posibilitatea ca revenirea în municipiu să se facă cu o zi mai devreme.

Sorin ROGOZ