„Rutiera”, la raport trimestrial!


Potrivit bilanţului poliţiştilor rutieri cărăşeni, în primul trimestru al acestui an au fost constatate 7.002 contravenţii, şi au fost reţinute 264 permise de conducere. În primele 3 luni ale anului în curs au fost înregistrate 28 de accidente, în urma cărora 29 de persoane au fost rănite grav, 7 rănite uşor şi 6 au decedat. Principalele cauze generatoare ale acestora au fost nerespectarea regimului legal de viteză şi neadaptarea acesteia la condiţiile de drum (19 accidente), urmate de indisciplina pietonală (traversare neregulamentară sau pietoni pe partea carosabilă) din care au rezultat 5 accidente. O a treia cauză a constituit-o neasigurarea la manevra de mers cu spatele (4 accidente).

În această perioadă, poliţiştii rutieri au desfăşurat 624 de acţiuni, fie independent, fie în colaborare cu reprezentanţii altor instituţii ce au atribuţii în acest domeniu. Oamenii legii au constatat 206 infracţiuni, din care 35 pentru conducerea de autovehicule de către persoane având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 46 de cazuri de conducere fără permis sau cu permis necorespunzător, iar 38 de persoane au fost descoperite conducând autovehicule neînmatriculate sau cu număr fals.

Sancţiunile contravenţionale date conducătorilor auto cărora le-au fost reţinute şi permisele de conducere au fost aplicate pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare (71), conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (55), depăşirea vitezei legale (15) şi neacordarea priorităţii pietonilor (57).

De asemenea, unui număr de 208 conducători auto le-au fost retrase certificatele de înmatriculare, iar 34 au rămas fără plăcuţele de înmatriculare.

Pe lângă conducătorii auto, şi alţi participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional, respectiv 260 de pietoni, 79 de biciclişti, 11 motociclişti şi 23 de conducători de vehicule cu tracţiune animală.

Tiana MESNER