Viitorul a răspuns prezent!Luni, 20 august, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş a avut loc reunirea lotului cu care Viitorul 1913 Caransebeş va aborda sezonul 2018-2019 al Ligii a IV-a la fotbal. Din vechea gardă au fost păstraţi ambii portari, respectiv Cristian Birăescu şi Daniel Socaci, precum şi jucătorii de câmp Goriţă Negrei, Ovidiu Bălan, Bogdan Gulea, Nicuşor Imbre, Alex Nicola şi Cristian Nicoară.
Staff-ul tehnic al echipei, constituit din preşedintele Ovidiu Chimigeriu, antrenorul Ion Bica şi directorul sportiv Gheorghe Valuşescu, a hotărât să completeze lotul cu următorii jucători: Casian Govoşdeanu, Iustin Govoşdeanu – fundaşi, Adrian Megheleş – mijlocaş/fundaş, Florin Boeriu – atacant, toţi patru de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, Juniori 1999, Iulian Rafa, Junior 2002 – mijlocaş, Robert Cărăuşu (n. 1996) – mijlocaş, Marius Frenţ (n. 1996) – atacant/mijlocaş, toţi trei de la Rapid Buchin, Laurenţiu Rotea (n. 1996) – mijlocaş/fundaş, de la CSM Lugoj, portarul Marian Priseceanu, de la CSŞ Caransebeş (n. 1996), şi Cosmin Negoescu, atacant, care revine de la CSM Reşiţa.
„S-a renunţat la o bună parte dintre jucători, s-a întinerit tot lotul, fiindcă încercăm să punem baze sănătoase pentru fotbalul caransebeşean. Alexandru Ciucur, Alexandru Avramovici şi Cristian Bloju au prins echipe în Germania, deci au plecat, Robert Covăsală s-a lăsat de fotbal, Dani Şandru s-a transferat la Voinţa Lupac, Adrian Neagu s-a întors acasă şi va evolua la Slatina-Timiş, tot în Liga a IV-a, practic au mai rămas şase jucători din cei 18 care alcătuiau lotul. Am luat de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş copii care au terminat, am încercat să adun generaţiile foarte bune de la CSŞ, cele care dominat judeţul, tineri născuţi în 1995 şi 1996, jucători care au trecut pe la Poli Timişoara, în Liga a III-a, pe la Hunedoara, pe la Dinamo, şi încercăm să facem treabă cu ei, cu cei de pe plan local. Noul campionat va fi, cu siguranţă, extrem de greu, având în vedere că avem în lot foarte mulţi jucători noi. Trebuie să se acomodeze foarte repede, timpul până când va începe campionatul este foarte scurt, dar, de la etapă la etapă, vom încerca să ne omogenizăm, să ne cunoaştem cât mai bine. Ei sunt prieteni, dar legăturile de joc trebuie formate prin antrenamente şi prin meciuri”, a spus antrenorul Ion Bica.
În ceea ce priveşte favorita la promovarea în Liga a III-a, tehnicianul caransebeşean consideră că aceasta este Voinţa Lupac, pentru că acolo există o echipă închegată şi omogenă, cu fotbalişti care joacă împreună de foarte mult timp şi care în fiecare an s-a bătut la titlu. „Mai este şi Oraviţa, formaţie care ne-a învins şi la noi acasă, o surpriză foarte frumoasă, de asemenea o formaţie omogenă. Noi nu avem ca obiectiv promovarea, ci formarea unui lot foarte puternic pentru anii care urmează, dar îmi e greu să cred că, la ora actuală, cineva din judeţul nostru va promova în Liga a III-a, şi mă refer la lipsa de fonduri, la lipsa infrastructurii şi aşa mai departe”, a mai spus Ion Bica.
Antrenorul caransebeşean a adăugat că în Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin de vineri, 24 august, se va hotărî dacă, pe lângă cele două nou-promovate Timişul Slatina-Timiş şi Progresul Ezeriş, la start se vor înscrie şi echipele din Oţelu Roşu şi Ruschiţa, care şi-au exprimat dorinţa să evolueze în Liga a IV-a.
Sorin ROGOZ