„Victorie a caracterului”, în 10 oameni


Jiul Rovinari – FC Caransebeş 0-1 (0-0)

FC Caransebeş îşi continuă seria de meciuri foarte bune, traversând una dintre cele mai spectaculoase perioade din istoria clubului. Astfel, vineri, 11 octombrie, în cadrul etapei a VIII-a a Seriei a IV-a a Ligii a III-a, gugulanii au avut un meci greu, în deplasare la Jiul Rovinari, după o partidă extrem de dificilă, în runda precedentă, cu Vulturii Lugoj, joc pe care l-au câştigat cu 2-1.

Trebuie spus că gazdele de vineri ale caransebeşenilor s-au dovedit deosebit de „ospitaliere”, udând din abundenţă terenul înaintea meciului, gazonul fiind presărat alocuri cu adevărate bălţi, totul pentru a face cât mai greu jocul băieţilor lui Alin Artimon. Şi încă un lucru demn de luat înseamnă e acela că oaspeţii au început partida cu nu mai puţin de 7 jucători sub 21 de ani, pentru ca în partea secundă media de vârstă să scadă şi mai mult, prin evoluţia a doi tineri sub 18 ani.

Gugulanii se aşteptau la un meci greu, având în vedere că gazdele au pierdut un singur joc din cele şapte disputate până acum, însă doar începutul partidei a fost echilibrat. Cu timpul, caransebeşenii s-au instalat la cârma jocului, însă nu au reuşit decât să-şi treacă în cont câteva ocazii, prin Şandru, Constantinescu şi Negoescu. Din păcate pentru gugulani, echilibrul numeric s-a rupt în finalul primei reprize, după ce Dubei a văzut al doilea „galben”, în urma unui fault.

În aceste condiţii, în partea doua, oaspeţii s-au apărat organizat, preferând arma contraatacurilor tăioase, care, până la urmă, s-a dovedit câştigătoare pentru gugulani. În minutul 76, Firan a centrat de pe stânga, Şandru a preluat în careu, a rezistat la primul fault, însă a cedat după cea de a doua intervenţie neregulamentară a fundaşilor adverşi, obţinând un penalty clar, la care nici gorjenii nu au protestat. Lovitura de pedeapsă care a dus la înscrierea unicului gol al partidei a fost executată precis de Artean.

În căutarea egalării, gazdele s-au năpustit în atac, însă singura ocazie au avut-o în minutul 80, când Laurenţiu a respins spectaculos lovitura de cap din 8 metri a adversarilor.

„A fost o victorie a caracterului, a atitudinii şi a motivaţiei, şi sper ca aceşti copii să se bucure de mai multă atenţie din partea caransebeşenilor. O merită!”, a declarat după meci tehnicianul gugulan Alin Artimon.

FC Caransebeş: Laurenţiu, R. Artimon, Goşa, Dubei, Zele (min. 68, Feneş), Suru, Artean, Şandru, Constantinescu (60, Firan), Negoescu (88, Gheju), Steop (46, Todorov). Antrenor, Alin Artimon.

Rezultatele complete ale etapei a VIII-a, de vineri, 11 octombrie: Hunedoara – Muncitorul Voinţa Lupac 1-0; Jiul Rovinari – FC Caransebeş 0-1; Ştiinţa Turceni – AFCM Reşiţa 1-0; FC Avrig – Pandurii II Tg. Jiu 1-4; Becicherecu Mic – Millenium Giarmata 1-2; Vulturii Lugoj a stat.

În clasament conduc FC Hunedoara şi FC Caransebeş, ambele cu câte 18 puncte, despărţite de golaveraj, urmate de Pandurii II Târgu Jiu, cu 14 puncte, şi Millenium Giarmata – 13 puncte. Celelalte două echipe cărăşene, Muncitorul şi AFCM Reşiţa, au acumulat câte 7 puncte şi se află pe locurile 8, respectiv 9.

Etapa a IX-a, vineri, 18 octombrie, ora 15: Muncitorul Voinţa Lupac – Vulturii Lugoj; FC Caransebeş – Ştiinţa Turceni; AFCM Reşiţa – FC Avrig; Pandurii II Târgu Jiu – Becicherecu Mic; Millenium Giarmata – FC Hunedoara; Jiul Rovinari va sta.

În Liga a IV-a, în etapa cu numărul 7, disputată în 12 octombrie,Metalul Oţelu Roşu a învins, pe teren propriu, pe Recolta Berzovia, cu scorul de 1-0, iar Agmonia Zăvoi a pierdut, în deplasare, în faţa formaţiei Metalul II Reşiţa, scor 4-1. În etapa viitoare, programată în 19 octombrie, Metalul Oţelu Roşu va întâlni, în deplasare, pe A.S. Berzasca, iar Agmonia Zăvoi va juca acasă cu Minerul Anina.

Rezultatele etapei a VII-a, din Liga a V-a, Zona Caransebeş, disputată duminică, 13 octombrie: Hercules Băile HerculaneCFR Era S Comexim Caransebeş 1-1; Speranţa VârciorovaLuceafărul Petnic 3-1; Timişul Slatina TimişForesta Armeniş 3-3; Hidrocon MargaVulturii Obreja 8-1; Vulturii PrisacaA.S. Bucoşniţa 2-4; Agmonia Zăvoi IIBistra Glimboca 5-0; Rapid Buchin a stat.

Etapa viitoare, duminică, 20 octombrie:Rapid BuchinCFR Era S Comexim Caransebeş; Foresta ArmenişSperanţa Vârciorova; Vulturii ObrejaTimişul Slatina Timiş; A.S. BucoşniţaHidrocon Marga; Bistra GlimbocaVulturii Prisaca; Agmonia Zăvoi IIHercules Băile Herculane; Luceafărul Petnic va sta.

Sorin ROGOZ