Una peste alta, e bine…


CS Vladimirescu 2003 – FC Caransebeş 0-0

La sfârşitul săptămânii trecute s-a dat startul în ediţia 2012-2013 a Ligii a III-a, în cadrul căreia, în prima etapă a Seriei a IV-a, FC Caransebeş a jucat în deplasare, la Vladimirescu 2003, formaţie cu care au remizat, scor 1-1, într-un amical disputat în 8 august, pe stadionul din Balta Sărată.

Contrar aşteptărilor – având în vedere că era prima etapă şi fiecare echipă îşi testa noile achiziţii –, cele două combatante au sărit peste obişnuitele minute de tatonare, începând meciul în forţă. În primele secunde ale jocului, Bâldea a trimis o pasă de 40 de metri, central, care a făcut şah-mat apărarea arădeană, Bârsan a recepţionat-o, a pătruns şi a tras puternic din marginea careului, însă portarul gazdelor, Mitrea, a prins.

În minutul 7, a fost rândul arădenilor să pună în pericol poarta apărată de Cioloca, însă lovitura de cap a lui Stănaia, după un corner executat de pe partea stângă de Coca, a trecut peste transversală. Trei minute mai târziu, Rus a centrat de pe dreapta, dar Ştefan, din cădere, nu a reuşit să imprime suficientă forţă mingii, iar Cioloca a reuşit să reţină.

Şi dacă în primul sfert de oră s-a jucat pe contre, din acel moment gugulanii au pus stăpânire pe joc, dovedind mai multă agresivitate, un control mai bun al balonului, o posesie superioară şi o aşezare mai precisă în teren, fiind mai tot timpul cu fundaşii la linia de centru. În minutul 15, Staicu l-a văzut bine pe Văcărescu, i-a pasat pe stânga, acesta a trimis mai departe la Nemţescu, însă şutul-centrare din unghi al acestuia a fost reţinut de Mitrea. În minutul următor, gugulanii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-stânga, pe care a executat-o puternic Suru, reluarea cu capul, din 8 metri, a lui Staicu, ducându-se puţin peste poartă. Peste niciun minut, Staicu a fost faultat de Petrescu, la marginea careului arădean, lovitura liberă executată bine de Suru fiind respinsă cu greutate, de lângă bară, de tânărul Mitrea.

Dacă până în acel moment scorul ar fi fost de 2-0 pentru gugulani, probabil că nimeni nu s-ar fi mirat. Băieţii antrenaţi de Liviu Achim au jucat foarte bine, au combinat frumos, însă, la finalizare, mingea nu a vrut să intre în poartă. O astfel de fază s-a petrecut în minutul 24, când Suru a bătut rapid o lovitură liberă dictată de Adrian Suta la centrul terenului, mingea a ajuns la Bârsan, al cărui şut bun, din careu, a fost respins cu dificultate de Mitrea, mingea a ajuns la Şandru, care a tras din nou spre poarta arădeană, dar mingea a fost respinsă de pe linia porţii de un fundaş.

Pe contraatac, gazdele au avut o fază mai periculoasă în minutul 32, când Ciubăncan i-a aşezat mingea lui Petrescu, la 18 metri, însă şutul acestuia s-a dus peste poarta lui Cioloca. Peste două minute, Bâldea, aflat pe stânga, i-a pasat în centru lui Şandru, însă şutul acestuia, de la 20 de metri, a trecut pe lângă ţintă.

Prima repriză s-a încheiat cu o ratare a gazdelor, sau mai bine-zis cu o intervenţie bună a lui Cioloca, portarul gugulan scoţând de sub transversală şutul de la 14 metri al lui Ştefan.

Şi partea a doua a meciului, gugulanii au început-o tot la cârma jocului. În minutul 50, Petrescu i-a pus o talpă în faţă lui Văcărescu, lovitura liberă de la 17 metri, executată excelent de Bârsan, fiind scoasă în ultimul moment din vinclu de Mitrea. În minutul 57, Şandru a scăpat pe dreapta şi a tras de la 14 metri, însă Albert s-a aruncat în faţa balonului şi a deviat în corner.

În minutul 62, Nemţescu a combinat cu Văcărescu pe partea stângă, acesta a centrat bine, însă Şandru, prea scund, a trecut pe sub minge, la doar 6 metri de poarta lui Mitrea. Pe contraatac, Ban a avut o incursiune frumoasă pe dreapta, a centrat până la Negru, al cărui şut de la 10 metri a fost reţinut de Cioloca.

Încet, încet, gazdele au echilibrat jocul, aflat, până atunci, la discreţia gugulanilor. În minutul 67, Sighete l-a angajat bine din adâncime, pe dreapta, pe Ban, însă şutul din alergare al acestuia, din marginea careului, a trecut la câţiva centimetri de bara din dreapta porţii lui Cioloca. Goal-keeper-ul gugulan a mai avut o intervenţie bună în minutul 76, când a respins cu piciorul şutul bun, din careu, trimis puternic, pe jos, de Ştefan.

În minutul 77, oaspeţii şi-au trecut în cont cea mai mare ocazie de a înscrie, după o fază în care Văcărescu a driblat tot ce i-a ieşit în cale, fiind deposedat abia la marginea careului arădean, mingea a ajuns la Bâldea, care nu a stat mult pe gânduri şi a tras de la 25 de metri, balonul lovind bara laterală, în apropierea vinclului porţii lui Mitrea.

Până la final, gazdele au atacat, în căutarea golului care să le aducă primele puncte pe teren propriu, însă gugulanii s-au apărat bine. Să mai spunem că, în minutele de prelungire, Ştefan s-a prăbuşit în careul gugulan, însă „centralul” Adrian Suta nu s-a lăsat păcălit de plonjonul arădeanului.

Lucian Manole, director tehnic FC Caransebeş: „Din punctul nostru de vedere, a fost un rezultat injust, întrucât am avut mai multe ocazii de a înscrie. Din păcate, avem acea problemă cu indisponibilităţile, accidentarea lui Costachi şi suspensarea lui Firoiu, care ne-au privat de a alinia cea mai bună echipă în startul de sezon. Erau exact părţile laterale, pe care ne bazam foarte mult. În definitiv, este bun şi un punct, este prima etapă, este un punct obţinut în deplasare, şi sperăm că în etapa viitoare să putem alinia echipa cea mai competitivă. Păcat, încă o dată, de aceste mari oportunităţi de a marca, în special din partea lui Costel Bârsan, un jucător cu mare experienţă… Felicit întreaga echipă pentru dăruire, pentru efortul depus, pentru jocul prestat… Ce pot să mai spun e că vom lucra foarte mult în această săptămână, pentru a nu mai avea surpriza de a rata cu atâta seninătate”.

CS Vladimirescu 2003: Mitrea, Ban, Sighete, Albert, Coca, Ciubăncan, Petrescu, Rus (min. 58, Purec), Ştefan, Negru, Stănaia; rezerve: Bak, Dobai, Iancu, Tudoroiu, Cherciu, Rada, Rusu. Antrenor, Cristian Sculici.

FC Caransebeş: Cioloca, Vijulie, Dubei, Opriş, Nemţescu, Şandru, Văcărescu, Suru (73, Liuba), Bâldea, Bârsan (83, Scărlătescu), Staicu (89, Ionaş); rezerve: Socaci, N. Bona, Ov. Bălan. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.

A arbitrat la centru Adrian Suta, asistat la cele două linii de Radu Despa şi Cristian Lucaci, toţi din Baia Mare.

Observatori: Florian Mierea (Timişoara) şi Cornel Pantea (Oradea).

Rezultatele complete ale etapei I, de vineri, 31 august, şi sâmbătă, 1 septembrie: Muncitorul Reşiţa – Pandurii II Tg. Jiu 1-0; C.S. Vladimirescu – FC Caransebeş 0-0; Oltchim Rm. Vâlcea – Asociaţia Fotbal Club Municipal Reşiţa 1-1; Apă Craiova – Minerul Motru 0-1; Jiul Rovinari – Minerul Mătăsari 1-0; Flacăra Făget – Millenium Giarmata 0-0. Echipa C.S.M. Lugoj a stat, deoarece formaţia F.C. Timişoara nu a fost programată.

Etapa viitoare, 7 şi 8 septembrie: Minerul Mătăsari – Apă Craiova; Giarmata – Oltchim Rm. Vâlcea; Pandurii II Tg. Jiu – C.S.M. Lugoj; Asociaţia Fotbal Club Municipal Reşiţa – Jiul Rovinari; FC Caransebeş – Muncitorul Reşiţa (se dispută sâmbătă, de la ora 17); Minerul Motru – C.S. Vladimirescu. Echipa Flacăra Făget va sta.

Rezultatele etapei a II-a, din Liga a V-a, Zona Caransebeş:Agmonia ZăvoiVulturii Prisaca 3-0; Timişul Slatina TimişSperanţa Vârciorova 8-0; Marmura Rusca MontanăAd Mediam Mehadia 0-0; FC Caransebeş III – Hidrocon Marga 1-1; Vulturii ObrejaCFR Era Caransebeş 2-3; Victoria VârciorovaAs Teregova 4-2; Narcisa ZerveştiUnirea Voislova 0-1; Rapid BuchinA.S. Bucoşniţa 7-2.

Etapa a III-a, 9 septembrie: Rapid BuchinAgmonia Zăvoi; Vulturii PrisacaTimişul Slatina Timiş; Speranţa VârciorovaMarmura Rusca Montană; Ad Mediam MehadiaFC Caransebeş III; Hidrocon MargaVulturii Obreja; CFR Era CaransebeşVictoria Vârciorova; As TeregovaNarcisa Zerveşti; Unirea VoislovaA.S. Bucoşniţa.

În clasament conduc Rapid Buchin, Agmonia Zăvoi, Era CFR Caransebeş şi Victoria Vârciorova, fiecare cu câte 6 puncte, dar despărţite de golaveraj.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ