Traficul greu prin Soceni a fost stopat


Drumul principal din Soceni, realizat din fonduri europene, care dădea serioase bătăi de cap localnicilor și șoferilor care străbăteau localitatea, fiind distrus de traficul greu, a fost în sfârșit reabilitat. Primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu, și-a arătat în repetate rânduri nemulțumirea, chiar ziarul nostru relatând aceste aspecte, respectiv faptul că zeci de TIR-uri și camioane încărcate cu lemn treceau zilnic prin Soceni, distrugând covorul asfaltic.

„Acum s-au montat indicatoare de restricție de tonaj și, într-un final, se pare că se înțelege faptul că aceste drumuri sau străzi comunale nu sunt nici forestiere, nici drumuri care să suporte tranzitul de mărfuri sau traficul greu”, a declarat edilul comunei Ezeriș.

Pentru modernizarea drumului, în lungime de 1,5 kilometri și o lățime de 4,5 metri, s-a investit suma de 346.500 de lei, fără TVA. O parte din bani au fost alocați de la bugetul local, iar cealaltă de la Consiliul Județean. Ioan Rusu ne-a mai informat că, în prezent, drumul care străbate Soceniul și ajunge până la Târnova este modernizat aproape în totalitate, cu excepția unei porțiuni de 400 de metri, care urmează să fie reabilitată în această toamnă.

Bogdan NAUM