Spitalul caransebeşean, tratat de Consiliul local!


 Aleşii locali caransebeşeni au votat revocarea hotărârii care prevedea alocarea, de la bugetul municipiului, a unei sume de până la 4 miliarde de lei vechi, pe lângă cele 8 pe care Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să le aloce pentru construirea unei noi secţii de Boli contagioase în incinta Spitalului de Urgenţă. Pentru că reprezentanţii Guvernului nu au fost de acord cu această investiţie, consilierii locali au luat decizia ca sumele alocate de la buget să fie totuşi folosite pentru reabilitarea Spitalului municipal. (C. Senco)

În cadrul şedinţei Consiliului Local Caransebeş, de joi, 11 august, legislativul a revocat una dintre hotărârile adoptate cu o lună în urmă. E vorba despre cea care prevedea alocarea de la bugetul local a unei sume de până la 4 miliarde de lei vechi, pe lângă cele 8 miliarde pe care Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să le aloce pentru construirea unei noi secţii de Boli contagioase în incinta Spitalului de urgenţă. „Din punct de vedere tehnic şi financiar, Ministerul Sănătăţii nu a fost de acord cu această investiţie şi, în acest sens, sumele alocate de la buget vor fi folosite pentru reabilitarea spitalului. Vom reface aici toate intrările în unitate, în sensul că uşile metalice, vechi de 40 de ani, vor fi înlocuite cu altele, care să asigure un standard termic şi estetic, şi vom schimba din aspectul interior al spitalului. Din suma alocată, 20-30 la sută va fi folosită şi pentru achiziţionarea unor aparate moderne, la standarde ridicate, pentru dotarea Secţiei Obstetrică-Ginecologie, pentru operaţiile şi intervenţiile din timpul naşterilor, astfel încât femeile şi mamele internate aici să se simtă în siguranţă. Toate acestea, pe lângă asocierea pe care o avem cu Compania Rompetrol, câteva ONG-uri şi sponsori din Caransebeş şi Reşiţa, pentru reabilitarea integrală a Secţiei de Pediatrie. Acţiunile de voluntariat şi mobilizare socială ale mai multor parteneri le întreprindem pentru a da un exemplu că, împreună, putem realiza lucruri importante pentru Caransebeş şi pentru spitalul care deserveşte jumătate din populaţia judeţului, precum şi pe cei care sunt victime ale unor accidente petrecute pe DN 6, indiferent din ce judeţ sau din ce ţară sunt. Acesta este şi motivul pentru care ne bucurăm, ca, pe lângă alocările bugetare, să primim sprijin din partea acestei mişcări ample de voluntariat a mai multor factori dispuşi să se implice în proiecte comune de susţinere a unor instituţii importante pentru oameni, nu numai pentru sănătate, dar şi pentru viaţa socială şi siguranţa zilei de mâine”, a precizat primarul Ion Marcel Vela.

Actuala Secţie de Boli Contagioase va fi reparată, iar bolnavii vor fi transferaţi într-o secţie disponibilă, separată, a spitalului, astfel încât cei internaţi aici să nu intre în contact cu ceilalţi bolnavi.

Dacă în acest an Guvernul şi Ministerul Sănătăţii nu au acceptat demersul nostru de a construi o secţie nouă, sunt convins că următoarele guverne vor fi alături de noi şi ne vor sprijini la ridicarea unei secţii noi de boli infecţioase”, a mai precizat primarul.

Carmen SENCO