Soceniul are Centru medical


De la 1 august, în satul Soceni, comuna Ezeriş, funcţionează un Centru medical de permanenţă, unde zece cadre – cinci medici şi cinci asistente – stau la dispoziţia celor care au nevoie de îngrijiri de specialitate. Centrul – înfiinţat la iniţiativa primarului comunei, Ioan Rusu – deserveşte cetăţenii din localităţile Fârliug, Târnova, Zorlenţ, Brebu, Apadia şi Delineşti, precum şi pe cei aflaţi în trecere sau care au nevoie urgentă de serviciile acestuia, la sfârşitul acestei săptămâni unitatea să fie dotată şi cu o ambulanţă.

Deocamdată, Centrul funcţionează într-o clădire a Primăriei, urmând ca în cel mult patru luni să se mute într-un imobil nou, unde îşi va desfăşura activitatea şi o farmacie. Programul este zilnic, de la ora 15 până la 8 dimineaţa, iar în week-end, de vineri de la ora 15, până luni dimineaţă, non-stop, ne-a mai spus Ioan Rusu (foto).

Edilul ne-a mai informat că, până la sfârşitul anului, Primăria va mai investi bani din bugetul local, astfel încât Centrul să aibă o nouă clădire şi aparatură medicală de ultimă generaţie. (M. Doman)