Şantierul „mută” elevii de la „C.D. Loga” la „Traian Doda”


În această perioadă, la Campusul preuniversitar de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș se lucrează la turație maximă. Din acest motiv, respectiv pentru a-i proteja pe elevi de disconfortul produs de tot ceea ce înseamnă condițiile unui șantier, Consiliul local a hotărât recent ca, odată cu începerea școlii, o parte dintre aceştia să facă cursuri în alte unități de învățământ.

În acest sens, primarul municipiului, Marcel Vela, a avut o ședință de lucru cu toți factorii implicați în construcția campusului. „Pentru binele elevilor, pentru liniștea părinților și pentru buna derulare a procesului educațional, până vom finaliza acest proiect, elevii de la Colegiul Național «C.D. Loga» își vor derula activitățile la Colegiul «Traian Doda» și la fostele Școli generale 7 și 8”, a spus Marcel Vela după întâlnirea cu reprezentanţii constructorului şi ai unităţilor de învăţământ.

Lucrările, care sunt în grafic, trebuie finalizate până la 31 decembrie și cuprind reabilitarea, modernizarea și dotarea a 58 de săli de clasă, nouă laboratoare, două săli de lectură, o bibliotecă și alte spații conexe, aici fiind incluse şi Şcoala de muzică și cantina.

Odată cu finalizarea campusului, Colegiul Național „C.D.Loga” va avea o nouă sală de sport, şase garsoniere pentru profesori, un cămin cu nouă camere pentru elevi și o nouă centrală termică.

Sonia BERGER