Romică Anculia vrea şi el în libertate


Fostul şef al APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, anchetat în dosarul fraudării fondurilor europene derulate prin Agenţia pe care o conducea, a solicitat magistraţilor Tribunalului Caraş-Severin să fie judecat în stare de libertate. Cererea vine după ce un alt inculpat în acelaşi dosar, Iancu Simion-Simi, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Timişoara. Cauţiunea pentru Anculia este de 50.000 de lei, termenul pentru depunerea acesteia fiind 23 august. (B. Naum)

După ce fostul primar al oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion-Simi, a plătit cauţiunea de 50.000 de lei stabilită de instanţă şi a părăsit Penitenciarul Timişoara după ce a stat în preventiv timp de trei luni, a venit rândul lui Romică Anculia, fostul şef al APIA Caraş-Severin, anchetat în acelaşi dosar, să solicite magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin să stabilească o cauţiune, pentru a putea fi şi el judecat în stare de libertate.

„Urmează să se consemneze depunerea sumei de bani stabilită de instanţă şi să se depună dovada achitării acesteia. A fost stabilit termen pentru depunerea cauţiunii şi a dovezii de consemnare a acesteia la data de 23 august”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Achitarea celor 50.000 de lei nu înseamnă neapărat că Romică Anculia va fi lăsat, automat, în libertate. Reamintim că, în cazul fostului primar Iancu Simion-Simi, instanţa de fond a respins, la solicitarea procurorului DNA, eliberarea inculpatului acuzat de implicare în fraudarea fondurilor APIA pentru întreţinerea păşunilor. Curtea de Apel Timişoara a fost însă mai îngăduitoare şi a admis, în urmă cu două săptămâni, recursul introdus de avocatul fostului edil. (B. Naum)