Progresul Ezeriş vrea să câştige respectul adversarelor


Ocupanta locului 8 în Campionatul Ligii a IV-a, echipa Progresul Ezeriş, nou-promovată în acest eşalon, a început pregătirile pentru retur în urmă cu mai bine de o lună. În această perioadă, formaţia antrenată de Adrian Enăşescu a susţinut mai multe meciuri de verificare, în compania echipelor U16 ASU Poli Timişoara, U19 CSM Şcolar Reşiţa şi cea de tineret a rosso-nerilor.

În ceea ce priveşte transferurile, tehnicianul Progresului a spus că a testat câţiva jucători, dar încă nu a luat o decizie finală în privinţa lor.

Referitor la parcursul echipei, care a acumulat în tur 14 puncte, Adrian Enăşescu a declarat că începutul a fost unul mai ezitant, o parte a jucătorilor nereuşind să se ridice la nivelul Ligii a IV-a. „Am început greu, programul nu ne-a ajutat, am jucat în prima etapă cu campioana Voinţa Lupac, am avut apoi la câştigătoarea etapei judeţene a Cupei României, Croaţia Clocotici, în deplasare, am primit pe urmă acasă o echipă bună, Şoimii Oţelu Roşu, şi, tot aşa, am jucat la locurile 3-4, la Buchin şi la Slatina-Timiş, ambele în deplasare, cu echipe care au pierdut câte un singur meci acasă. În schimb, pot să spun că, paradoxal, am făcut un tur foarte bun în deplasare, pierzând doar un singur joc, la Clocotici. Cel mai bun meci l-am făcut la Caransebeş, unde am câştigat şi unde băieţii mei au dat dovadă de caracter şi s-au mobilizat foarte bine”, a spus Adrian Enăşescu.

Tehnicianul celor de la Ezeriş a adăugat că Progresul doreşte să câştige respectul adversarelor prin jocul prestat şi, dacă se poate, pe parcursul returului să mai urce câteva locuri în clasament.

În data de 3 martie, Ezerişul va juca, în turul al treilea al Cupei României, în deplasare la ACS Buchin, iar în restanţa contând pentru ultima etapă din turul campionatului va întâlni, o săptămână mai târziu, în deplasare, pe CSO Anina.

Sorin ROGOZ