Piatră de temelie pentru biserica din Teiuş


Vineri, 22 octombrie, a fost aşezată piatra de temelie la biserica din lemn cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul”, ce se va ridica la intrarea în Parcul Teiuş. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte părintele arhimandrit Constantin Timiş, consilier economic, părintele Justinian Tibil, stareţul Mănăstirii Teiuş, şi părintele Liviu Drăgan, protopopul Caransebeşului.

După şedinţa Consiliului Local Caransebeş de vineri, 22 octombrie, consilierii locali împreună cu primarul Marcel Vela, viceprimarul Ilie Iova şi city-managerul Nicolae Borcean s-au deplasat în Parcul Teiuş, pentru a lua parte la eveniment. La final, PS Lucian a ţinut un cuvânt de învăţătură. „Iată, astăzi am săvârşit slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică în cetatea Caransebeşului, o biserică unde toţi cei care vor vizita Parcul Teiuş şi Expoziţia permanentă de sculptură vor avea posibilitatea de a înălţa rugăciuni şi de a se reculege. Felicităm pe această cale pe domnul primar şi pe membrii Consiliului Local al municipiului Caransebeş pentru această iniţiativă, de a investi în eternitate”. Mai apoi, primarul municipiului a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru binecuvântarea acordată construirii lăcaşului de cult şi a spus că amplasarea noului lăcaş de cult la intersecţia celor două dâlme a fost motivată de faptul că pentru cetăţenii din cartierului Teiuş nu exista nicio biserică şi că aceasta, împreună cu cele 33 de sculpturi din lemn, formează un tot unitar într-un ansamblu monumental, dar şi pentru că locul este apropiat de râul Timiş, unde, la Bobotează, are loc slujba de Sfinţire a apei.

Lăcaşul de cult va fi amplasat la intersecţia Dâlmei principale cu cea care însoţeşte malul Timişului, spre Cotitură, alături de Expoziţia de sculpturi din Parcul Teiuş, faţă în faţă cu sculptura intitulată „Mâna care binecuvântează”, şi va avea o suprafaţă de 33 de metri pătraţi. Iniţiativa construirii bisericii a aparţinut Primăriei Caransebeş, cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Lucian. Valoarea investiţiei este de aproximativ 60.000 de lei şi va fi suportată din fondurile bugetului local.

Darius HEREA