Pelerinaj organizat de Centrul de Informare Turistică Băuţar


Joi, 21 mai, Centrul de Informare Turistică Băuţar a organizat un pelerinaj la Schitul „Sf. Dionisie Exiguul” din Bucova. Din partea Consiliului Local şi a domnului primar Romulus Barbesc, a fost delegat să participe la eveniment domnul viceprimar Ion-Daniel Bârsilă. Transportul de persoane a fost efectuat de către Florin Georgeoni.

Credincioşii veniţi în pelerinaj au trăit un moment de bucurie duhovnicească, mai ales că această zi reprezintă o dublă sărbătoare – cea a Înălţării Domnului şi a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena. Din grupul de pelerini a făcut parte şi Elena Tămăşilă, căreia i-am adresat felicitări cu ocazia zilei onomastice.

După acest moment, am servit masa la Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe râul Bistra, administrat de Torica Gordân, bucătar fiind Iosovel Stănescu. Într-o atmosferă destinsă, s-au purtat discuţii pe seama momentelor petrecute.

Am fost cu toţii impresionaţi de frumuseţea locului şi am hotărât organizarea şi în viitor a unor evenimente similare şi în alte locuri pitoreşti din zona noastră.

Carmen SIMION – ghid turistic

Cornelia BARBESC – agent turism

Centrul de Informare Turistică Băuţar