Patru autobuze și două microbuze, în drum spre Caransebeș


După soluționarea în instanță a diferendului dintre firmele care urmau să livreze autobuze pentru efectuarea serviciului de transport public de călători în municipiul Caransebeș, acum se știe cu siguranță că pe străzile orașului vor circula autovehicule cu caroserie românească și motor Mercedes, asamblate în țara noastră.

Conform declarațiilor lui Ilia Vintilă, directorul SC Transal Urbis SRL, firmă care va gestiona acest serviciu, noile mijloace de transport în comun vor circula prin municipiu încă din această primăvară. Managerul societății a mai afirmat că a fost rezolvată și problema inscripționării autobuzelor și microbuzelor, acestea având culoarea galbenă, și că până la sfârșitul acestei luni ele vor sosi la Caransebeș.

Până la recepționarea acestora, conducerea SC Transal Urbis SRL lucrează la stabilirea traseelor pe care vor circula noile mijloace de transport în comun, ele trebuind să atingă cel puțin cartierele Pipirig, Balta Sărată și Gară,  în funcție de acestea urmând să se stabilească și numărul de angajați necesar bunei funcționări a serviciului.

Cele patru autobuze și două microbuze au motoare Euro 6, consum redus de combustibil, interior spațios, facilități pentru persoanele cu handicap, pentru ele fiind alocată de la bugetul local suma de peste 4 milioane de lei. 

În acelaşi timp, administraţia locală a amplasat pe teritoriul municipiului un număr de 15 staţii de autobuz, realizate din lemn masiv, pe structură metalică, cu acoperiș din plăci de policarbonat. Mai mult, prin intermediul acestora, municipalitatea doreşte să vină în sprijinul întreprinzătorilor, punând la dispoziţia agenţilor economici panouri publicitare iluminate pe timp de noapte, în fiecare staţie, în scopul promovării eficiente şi dezvoltării afacerilor. De asemenea, mai trebuie menționat faptul că, din bugetul de peste 53 de milioane de lei, administrația locală a alocat suma de 400.000 de lei pentru subvenții, mai exact pentru gratuitățile care vor fi acordate, începând cu luna martie, pentru transportul în comun.

Sonia BERGER