„Nu putem să nu-i tratăm pe cei care vin peste cifra stabilită în contract!”


Declaraţia aparţine lui Horea Radu, managerul Spitalului caransebeşean

Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş a încheiat anul 2012 fără datorii mai vechi de trei luni, restul obligaţiilor financiare, de aproximativ 1,7 milioane lei, regăsindu-se în termenele legale de plată. Managerul unităţii, Horea Radu, a mai spus că, doar în ultima lună a anului trecut, spitalul a făcut plăţi de aproape 1,9 milioane lei către diverşi furnizori.

Chirurgul care a preluat conducerea Spitalului din Caransebeşîn urmă cu câteva luni e de părere că datoriile unităţilor sanitare se vor perpetua, în cazul în care contractele de finanţare încheiate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu se vor face în funcţie de cazurile tratate în mod real în spitale.„În cazul nostru, contractele din 2011 şi 2012 cu CJAS au o medie de 1,2 milioane lei pe lună, dar noi cheltuim 1,5 milioane, deoarece tratăm, de fapt, mai mulţi pacienţi decât cei prevăzuţi în contract. Nu putem să nu-i tratăm pe cei care vin peste cifra stabilită, nu-i putem trimite acasă. Soluţia este încheierea unui contract cu Casa, în funcţie de cazurile tratate real“, a spus Horea Radu.

Ca realizări în cursul anului trecut, s-a reuşit repararea şi izolarea acoperişului, renovarea casei scărilor şi montarea de geamuri termopan, precum şi amenajarea sălii de operaţii cezariene. Horea Radu a dat asigurări că investiţiile vor continua şi anul acesta. „Pentru 2013, ne propunem anveloparea termică a clădirii, deoarece avem pierderi mari, consumăm mult gaz şi ne costă, dar şi realizarea sistemului centralizat de apă caldă, prin proiecte ale municipalităţii. Demararea chirurgiei laparoscopice este un alt obiectiv pe care îl avem în vedere în acest an“, a mai spus managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Carmen SENCO