Noi locuri de muncă în municipiu


Caransebeşul – ,,pe ţeava” unei fabrici italiene de ţevi

Proprietarul societăţii italiene ,,Capello Tubi” din Torino, Dominico Capello, a fost recent la Caransebeş şi a solicitat conducerii Primăriei atribuirea a două hectare de teren în zona industrială a municipiului. Capello a vizitat deja societatea Caromet, unde, până la terminarea construcţiei propriului sediu în zona TMD Friction, va închiria câteva hale pentru demararea producţiei, conform afirmaţiilor primarului Ion Marcel Vela. Compania italiană este specializată în producţia de tuburi şi ţevi din metal, în special pentru aducţiuni hidrotehnice şi canalizare menajeră. (C. Senco)

O companie italiană este interesată să dezvolte afaceri la Caransebeş. Proprietarul firmei ,,Capello Tubi” din Torino, Dominico Capello, a făcut recent o vizită în municipiul de pe Timiş şi Sebeş şi a solicitat conducerii Primăriei atribuirea a două hectare de teren în zona industrială, acolo unde administraţia locală acordă facilităţi investitorilor interesaţi în crearea de noi locuri de muncă. Potrivit primarului Ion Marcel Vela, oferta italienilor e demnă de încredere. „Intenţia lor este serioasă, pentru că la Caransebeş a venit chiar proprietarul companiei, Dominico Capello, care a vizitat deja societatea Caromet, unde, până la terminarea construcţiei propriei locaţii în zona TMD Friction, va închiria câteva hale pentru demararea producţiei”, a precizat Vela. În alegerea Caransebeşului pentru dezvoltarea afacerii sale, Capello a fost influenţat de aşezarea municipiului, nod rutier, aflat în apropierea magistralei de cale ferată şi la 60 km de portul de la Orşova, şi unde există, de asemenea, disponibilitate de forţă de muncă bine pregătită în sectorul mecanic.

Compania italiană este specializată pe producţia de tuburi şi ţevi din metal, în special pentru aducţiuni hidrotehnice şi canalizare menajeră, şi ar putea ajuta la absorbţia forţei de muncă a absolvenţilor Grupului Industrial Construcţii de Maşini, care vor putea obţine un loc de muncă în domeniul în care s-au specializat.

Carmen SENCO