Muntele Mic va „juca” într-o altă ligă!În luna iunie scriam că stațiunea montană Muntele Mic este pe punctul de a suferi cea mai mare schimbare din ultimii ani. Potrivit administratorilor paginii de Facebook Muntele Mic Online, Hotelul Sebeş, cea mai înaltă clădire din România, situată la 1.500 de metri altitudine, era foarte aproape de reabilitare și transformare.
Administratorii acestei pagini scriu că, dacă acest proiect va fi realizat, aici vor funcţiona un ansamblu hotelier și rezidențial cu aproximativ 400 de paturi, o zonă de servicii de aproximativ 3.000 mp care va cuprinde restaurante, baruri, SPA, magazine, școală și tabără de schi, închiriere și depozitare echipamente sportive, sedii ale Salvamontului, Jandarmeriei, Poliției locale, Punct medical etc. De asemenea, Pârtia Borlova va fi deservită și de telescaun, nu doar de teleschi.
„O altă știre la fel de importantă este că avem posibilitatea de a da autorităților locale și județene cel mai lung telescaun din România, pentru a cărui înlocuire cu o telegondolă există o Hotărâre de Guvern al cărei beneficiar este Consiliul Local Turnu Ruieni, care trebuie doar finanțată. În acest moment, depinde doar de voința investitorilor și a autorităților locale să facem acest pas”, se mai arăta pe pagina Muntele Mic Online.
Zilele trecute, pe aceeaşi pagină a fost publicată informaţia că investiţiile continuă pe Muntele Mic, în curând urmând să apară o versiune finală a proiectului de reconstrucţie a vechiului Hotel Sebeş.
„Probabil că va fi cea mai spectaculoasă transformare a imaginii actualei staţiuni. Proiectul PHOENIX va da o nouă înfăţişare Muntelui Mic. S-a adus şi un telescaun debraiabil de patru locuri, pe care îl vor monta proprietarii care deţin şi Telescaun Isai. Un hotel de 4 stele va fi în curând inaugurat, se lucrează la un SPA, Pârtia Borlova va avea un restaurant, şi mai sunt şi altele. Sperăm să vedem curând Muntele Mic într-o altă ligă. Să auzim numai de bine!”.
Bogdan NAUM