Marcel Vela a jurat, iar Coco Galescu escaladează muntele Administraţiei publice


În prezenţa celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului judeţean şi a subprefectului de Caraş-Severin, Anton Paulescu, a P.S. Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi a numeroşi invitaţi, miercuri, 27 iunie, a avut loc şedinţa de validare a Consiliului Local rezultat după alegerile locale din 10 iunie. Potrivit regulamentului, şedinţa a fost condusă de cel mai vârstnic consilier, Valentin Dascălu, sprijinit de cei mai tineri doi aleşi locali. După alegerea Comisiei de validare, fiecare dintre noii consilieri a depus jurământul solemn. De precizat că de la şedinţă a lipsit motivat unul dintre aleşii listei propuse de USL. Momentul a fost urmat de depunerea jurământului de către primarul reales, Marcel Vela. „Mă simt onorat că sunt la un nou început şi sper ca împreună cu concetăţenii noştri şi cu ajutorul lui Dumnezeu să continuăm ce am început în urmă cu 8 ani. Sunt convins că vom forma o echipă cu noul legislativ, astfel încât, peste 4 ani, să ne putem uita în ochii locuitorilor acestei vetre a spiritualităţii Banatului Montan”, a declarat Vela.

A urmat alegerea Comisiei de numărare a voturilor şi exprimarea propunerilor pentru funcţia de viceprimar al municipiului. S-au făcut două propuneri: Cornel Galescu (USL) şi Nicolae Şelner (PP-DD). Votul a fost secret, iar după numărarea părerilor exprimate, funcţia de viceprimar i-a revenit lui Cornel Galescu, cel care a acumulat 12 voturi, iar contracandidatul său a obţinut 6 sufragii din cele 18 valabil exprimate. „Pentru mine este un moment deosebit, dar şi o mare provocare, mai mare decât toate cele la care am fost supus în cadrul expediţiilor la care am participat. Ca şi caransebeşean cu străvechi rădăcini locale, vreau să îmi aduc contribuţia la dezvoltarea oraşului, în memoria înaintaşilor noştri. Mulţumesc consilierilor pentru încrederea acordată şi îmi doresc să dea Dumnezeu să fie bine pentru toţi!”, a spus noul viceprimar.

Mulţumindu-i fostului viceprimar Ilie Iova, acum vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, alături de care Vela a declarat că a format cea mai bună echipă, primarul a mai adăugat că e convins că proaspătul viceprimar ştie să facă faţă provocărilor „Domnului Galescu îi doresc să fie priceput ca Ilie Iova, meticulos că Ilia Vintilă, înţelept ca Valentin Dascălu, implicat ca Ion Gheorghe Ştefan şi să iubească municipiul ca şi Marcel Vela”, şi-a încheiat primarul pledoaria în care a făcut referiri la toţi viceprimarii aleşi după 1992.

Şedinţa s-a încheiat, aşa cum a început: cu o rugăciune rostită de PS Lucian.

Carmen SENCO